BESYO’dan Ortaokullara Eğitici Meteryaller

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğrencileri, “Öğretim Teknolojileri ve Metaryal Tasarımı” dersi uygulama performans çalışması kapsamında, Niğde ve Bor ilçesindeki iki okulda, “Sağlık – Spor – Eğitim” ve “Teknolojinin Faydaları ve Zararları” başlıklı panolar hazırladılar.

EĞİTİM 26.12.2019, 16:30 26.12.2019, 16:34
BESYO’dan Ortaokullara Eğitici Meteryaller

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğrencileri, “Öğretim Teknolojileri ve Metaryal Tasarımı” dersi uygulama performans çalışması kapsamında, Niğde ve Bor ilçesindeki iki okulda, “Sağlık – Spor – Eğitim” ve “Teknolojinin Faydaları ve Zararları” başlıklı panolar hazırladılar.

SPOR-SAĞLIK-EĞİTİM

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Bölümü “Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı” dersinde, 3-A Sınıfından 7 öğrenci Niğde Abdülhamithan Ortaokuluna “Spor-Sağlık-Eğitim” başlıklı pano ile; Spor ve Beslenme, Spor Akademik Başarıyı Etkiliyor, Spor ve Sağlık,  Spor ve Egzersiz, Spor ve Yaşam, Spor ve Medya konulu makale ve resimlerle hazırlanmış panoyu düzenleyip asarak, ortaokul öğrencileri seviyesinde Spor’un önemine dikkat çektiler.

Niğde Abdülhamithan Ortaokulu Müdürü Ramazan Koyuncu; “Niğde’mizin eğitim-öğretimine, ülkemizin ve ilimizin ve ülkemizin akademik-bilimsel  yaşamına katkı yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğüne, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğüne, bu çalışmayı hazırlayan BESYO öğrencilerimize teşekkür ederim, hem konular ve içerik, hem de görsellik açısından öğrencilerimiz için ilgi çekici ve faydalı olacağını düşünüyorum.”dedi.

TEKNOLOJİNİN FAYDALARI VE ZARARLARI

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Bölümü “Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı” dersinde, 3-A Sınıfından diğer 7 kişilik öğrenci grubu ise;  Bor Yunus Emre Ortaokuluna “Teknolojinin Faydaları ve Zararları” başlıklı pano ile; Teknoloji Nedir? Teknoloji-İnsan-Yaşam ve İletişim, Teknolojinin Zararları, Teknolojinin Faydaları, İnternet ve Yaşamımız, İnternetin Faydaları ve Zararları, Televizyonun Faydaları ve Zararları, Telefonun Zararları ve Faydaları, konulu makale ve resimlerle hazırlanmış panoyu düzenleyip asarak; Teknoloji doğru kullanılırsa hayatı kolaylaştırırken, yanlış kullanılırsa insanlara fiziksel, sosyal ve psikolojik yıkıcı zararlar verebileceğine vurgu yaptılar. Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Ömer Çomruk, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğüne, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğüne teşekkür ederek, “Eğitimin her kademesinin işbirliği içerisinde olması bizleri mutlu eder, bu arkadaşlarımız ilerde gelip buralarda görev yapacaklar, bu çalışmada emek veren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİ MERKEZLİ EĞİTİM YAKLAŞIMI

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Görevlisi-Eğitim Bilimleri Uzmanı Süleyman TUZCU, “Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Dersinde uygulama kapsamında önceleri defalarca çeşitli materyaller hazırladık ve Yüksekokulumuzda dönem sonunda bunları sergiledik. Öğrenci Merkezli Eğitim yaklaşımı çerçevesinde öğrencilerimiz ilerde görev yapacakları ortaokullara ve liselere katkı olabilecek bir çalışma yapma talebi üzerine; bu etkinliği gerçekleştirdik. Bu çalışma bir dönem boyunca uzun bir hazırlıkla gerçekleşmiştir. Öğrencilerimiz araştırma konusu olan makaleleri, bilimsel araştırma tekniklerine hazırlamaları istenmiş, sadece internet değil kütüphanelerden yazılı kaynaklara ulaşmaları koşulu getirilmiştir, hazırlanan makale ve resimler tekrar tekrar kontrol ve düzeltme yapılarak, bu çalışma oluşturulmuştur.”dedi.

Gelişen teknolojiler bir yandan önemli insani yardımlar sağlarken, diğer yandan kişilerin kimliklerini çalmak, onları yanlış yönlendirmek ve uluslararası yardımların kötü amaçlı kullanılmasına yol açmak gibi farklı tehditleri de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Öğr.Gör.Süleyman TUZCU; “Teknoloji, doğru yerde ve gerektiği kadar kullanıldığında, yani ölçüsü kaçırılmadığında çocukların gelişimine önemli katkılar sağlar. Dış dünyada; her an her saniye devam eden bilgi akışında, özellikle çocukların sıklıkla kullandığı teknolojik aletlerden olan televizyon, bilgisayar ve cep telefonu ve teknolojik oyuncaklarla arasındaki ilişkide, ebeveyn kontrolü sağlanmalı, çocuklara sınır konmalı ve teknolojik aletler bu sınırlar ölçütünde kullandırılmalıdır. Çocuklarının yaptığı ve yapamadığı şeylerden sorumlu olan ebeveynler de, bahsedilen denetim ve kontrol etme görevlerini sürdürerek teknolojinin ve bilgi çağının kazanımlarını çocuklarına yansıtabilmeli, bu konuda bilinçli hareket etmelidir”dedi.

Spor’un hayatın her alanında önemli olduğuna ve akademik başarıyı arttırdığına dikkat çeken Öğr.Gör.Süleyman Tuzcu şunları söyledi;  “Enerjisini atan, sosyal bir gruba ait olan çocuk mutlu olur, çevresinin desteği ve kazandığı başarı onu motive eder. Sağlığı, direnci, görüntüsü ve becerileri arkadaşları içinde de saygı uyandırır. Spor yapan çocuk onaylanır, destek görür ve sevilir. Tüm bu pozitif katkılar çocuğun ders başarısını da pozitif yönde etkiler.”

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)