Bor’da Z Kütüphane Açıldı

Bor Fahri Kirt Ortaokulunda yapımı tamamlanan Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-Kütüphane) törenle açıldı.

EĞİTİM 20.10.2018, 18:23 21.10.2018, 01:40
Bor’da Z Kütüphane Açıldı
Bor Fahri Kirt Ortaokulunda yapımı tamamlanan Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-Kütüphane) törenle açıldı.
MEB tarafından ''Okullar Hayat Olsun'' projesi kapsamında başlatılan üç ana bileşenden birincisi olan, öğrenciye dilediği zaman destek verecek kütüphane olarak tanımlanan Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-Kütüphane) kavramı okullarda   hayat bulmaya devam ediyor.

Öğrencilere ödev hazırlama, internetten ödev araştırma, printer ile çıkış alma gibi işlevsellik yanında kütüphanenin rengarenk albenisi ile klasik kütüphane görünümünden kurtulup öğrencilerin daha çok zaman geçirebileceği eğlenceli mekanlara dönüştürmeye amaçlanmaktadır. Zenginleştirilmiş Kütüphaneler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da desteklenmekte her devlet okulunun Z-Kütüphane sahibi olması istenmektedir.

Fahri Kirt Orta Okulunda ki Z-Kütüphane açılışına Bor Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ, Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, AK Parti Bor İlçe Başkanı Mustafa Altunbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katılımda bulundu.   

Toplu açılış töreni gerçekleştirilmesi ardından günün anısına yaş pasta kesildi. Katılımcılara plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Niğde Milletvekili Yavuz Ergun beraberindeki ziyaret heyeti derslikte öğrencilerle bir süre sohbet etme imkanı buldular ve emeği geçen herkese teşekkür ederek vedalaşıp ayrıldılar.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)