Hem Öğreniyor Hem Kazanıyorlar

Niğde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan basit nakış iğne teknikleri kursuna katılanlar, hem meslek öğreniyor hem de ürettiklerini satarak para kazanıyor.

EĞİTİM 23.01.2018, 10:59 23.01.2018, 10:59
Hem Öğreniyor Hem Kazanıyorlar

Niğde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan basit nakış iğne teknikleri kursuna katılanlar, hem meslek öğreniyor hem de ürettiklerini satarak para kazanıyor.

Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Altunok;  "Kursumuza 12 kişi katılıyor. Kurslarımızın başlangıcında bir kafeden sandalye ve masa örtüsü siparişi aldık. Kursiyerlerimizle kursların başından beri bu işi yetiştirmeye çalışıyoruz. Böylelikle hem yeni şeyler öğreniyorlar, hem de para kazanarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar." diye konuştu.

Kursiyerlerin ayrıca giysi, süsleme teknikleri, düz dikiş makinesi kullanımını da öğrenme fırsatı bulduklarını dile getiren Altunok, şunları kaydetti:  "Kursu bitiren kadın, çarşıda fiyatı çok pahalı olduğu için alamadığı ancak giymeyi çok istediği bir eteğin kalıbını çıkartıp hiç kimseden yardım almadan kendisi dikebilir. Ayrıca kursu bitiren bayanlar tekstil fabrikaları başta olmak üzere çeşitli alanlarda iş sahibi olabilir."

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)