Kızıltan okullar açılmadan önce Anne ve babaları uyardı

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına bir ay gibi bir süre kala öğrencilerin ve öğretmenleri yakından ilgilendiren okul servisleri konusunda bilhassa öğrenci velilerini uyaran Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan, 'Anne babaları uyarıyorum. Servis araçlarınızı seçerken dikkat edin. Mutlaka oda kayıt belgesini isteyin' dedi.

EĞİTİM 19.08.2019, 18:08 19.08.2019, 18:13
Kızıltan okullar açılmadan önce Anne ve babaları uyardı

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına bir ay gibi bir süre kala öğrencilerin ve öğretmenleri yakından ilgilendiren okul servisleri konusunda bilhassa öğrenci velilerini uyaran Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan, 'Anne babaları uyarıyorum. Servis araçlarınızı seçerken dikkat edin. Mutlaka oda kayıt belgesini isteyin' dedi.

Milyonlarca öğrencinin servis araçlarıyla taşındığını belirten Kızıltan, 'Anne baba olarak çocuklarımızın okullarına emniyetli bir şekilde ulaşması için servis araçlarınızı seçerken dikkat edin. Mutlaka oda kayıt belgesini isteyin. Servis araçlarının donanımının yönetmelik standartlarına uygunluğunu, yangın tüpü, emniyet kemerinin olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Dönem başında serviste bulunan rehber personelin dönem sonuna kadar bulundurulmasının takipçisi olun. Eksiklikleri oda yetkililerine bildirmekten çekinmeyin.' şeklinde konuştu.

Ayrıca öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerine de seslenen Kızıltan,  'Sizler onların belleklerinde daima hatırlanacak olan şoför amcalarısınız. Sizlere emanet edilen çocuklarımızın güvenliğine özen göstererek, trafik kurallarına uyun. Çocuklarımızın eğitimine yardımcı olmak için araç içinde çaldığınız müzikten, hitap şeklinize kadar her şeye çok dikkat ediniz.  Araçlarınızın periyodik bakımlarını yaptırarak, eksiklikleri yarına bırakmayın. Standartlara uygun araçlarla işe çıkın. Asla yanlarında sigara kullanmayınız. Unutmayın çocuklar bizim önceliğimizdir' dedi.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)