NÖHÜ ve TUSAŞ Arasında İş birliği

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) arasında TUSAŞ Merkez Yerleşkesinde iş birliği protokolü imzalandı.

EĞİTİM 24.02.2020, 14:38 24.02.2020, 14:38
NÖHÜ ve TUSAŞ Arasında İş birliği

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) arasında TUSAŞ Merkez Yerleşkesinde iş birliği protokolü imzalandı.

İmza töreninde, TUSAŞ adına TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Ar-Ge ve Prototip Operasyonları Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, Teknoloji Yönetimi Müdürü Ayşe Temiz, İnsansız Hava Araçları Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Yıldız ve Prototip Atölyeleri Müdürü Doç. Dr. Mahmut Alkan yer alırken, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi adına ise Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Prof. Dr. T. Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bora Timurkutluk, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selahattin Çelik ve Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Tolga Altan hazır bulundu.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ın üniversitemizi tanıtan sunumu ile başlayan toplantı Doç. Dr. Bora Timurkutluk’un üniversitemizin Savunma Sanayi, Havacılık ve Enerji ile ilgili gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmalarını ve altyapısını içeren bir sunum gerçekleştirmesi ile devam etti.

Gerçekleştirilen sunumun ardından imza töreninde Üniversitemiz heyeti içerisinde yer alan, danışmanlıklarını Doç. Dr. Bora Timurkutluk’un yaptığı ve 2019 TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması ikincisi ve TUSAŞ Özel Ödül’ünün sahibi Mühendislik Fakültesi Albatros takımı öğrencileri; Takım Kaptanı Serdar Balçın ile takım üyeleri Ümit Kılıç, Sezer Bulut, Barış Kaya, Melihcan Altan ve Alp Emre Özcan, HUMA isimli ödüllü İHA’larını anlatarak sonraki projelerinden de bahsetti.

Olası iş birliği opsiyonlarının detaylı olarak görüşüldüğü toplantı, Üniversitemiz ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) arasında yapılan İş birliği Anlaşmasının imza töreni ile sona erdi. Bu iş birliği kapsamında ortak Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra Mühendislik Fakültesi 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine TUSAŞ Stajyer Mühendis Programı’nın kapıları da açılmış oldu.

Toplantı, TUSAŞ Ar-Ge ve Prototip Operasyonları Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk ve Teknoloji Yönetimi Müdürü Ayşe Temiz eşliğinde TUSAŞ Merkez Yerleşke gezisinin ardından sona erdi.                

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)