Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başlıyor

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan ve değişik sebeplerle geçici olarak görevden ayrılan öğretmenlerden boşalan eğitim kurumları ile norm kadrosu bulunup öğretmen ataması yapılamadığından boş bulunan eğitim kurumlarına 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı için ek ders ücreti karşılığı Ücretli Öğretmen görevlendirmesi yapılacağını söyledi.

EĞİTİM 29.08.2019, 17:32 29.08.2019, 17:32
Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başlıyor

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan ve değişik sebeplerle geçici olarak görevden ayrılan öğretmenlerden boşalan eğitim kurumları ile norm kadrosu bulunup öğretmen ataması yapılamadığından boş bulunan eğitim kurumlarına 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı için ek ders ücreti karşılığı Ücretli Öğretmen görevlendirmesi yapılacağını söyledi.

Başvuruların e-Devlet (http://www.turkiye.gov.tr adresi) üzerinden yapılacağına işaret eden Yaşar; “Bakanlığımızca 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı başvurularının 29 Ağustos 2019 tarihinden (bugün)itibaren aktif olacağı belirtilmiştir. Başvuru için e-Devlet ana ekranında yer alan arama kısmına "Ücretli Öğretmenlik" yazıldığında, çıkan sonuçlardan "Ücretli Öğretmenlik Başvurusu" linki ya da "Kurumlar" kısmında Milli Eğitim Bakanlığı hizmetleri altında yer alan "Ücretli Öğretmenlik Başvurusu" linki kullanılabilir. Adaylar başvuru ekranında yer alan Aktif Dönem kısmında "2019-2020 I. Dönem" ibaresini görmeden kesinlikle başvuru yapmayacaklar” dedi.

Ücretli öğretmenlik başvurularının 2019-2020 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar açık kalacağına vurgu yapan Yaşar; “Görevlendirmeler yıl boyunca ihtiyaç duyuldukça yapılacaktır. Ancak başvuruda bulunanlara güvenlik soruşturması yapılacağından 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı başındaki öğretmen ihtiyacının zamanında karşılanabilmesi için 02/09/2019 tarihine kadar yapılan başvurular öncelikli olarak değerlendirilecektir. 03/09/2019 tarihinden itibaren yapılan başvurular ise daha sonra değerlendirilecektir. Daha önce (14 Haziran-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında) başvuru yapanların ise 29 Ağustos 2019 tarihinden (bugün) itibaren Aktif Dönem kısmında "2019-2020 I. Dönem" ibaresini gördükten sonra yeniden başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu durumda olanların eski başvuruları dikkate alınmayacaktır” diye konuştu.

Ayrıca İlimize sözleşmeli öğretmen olarak atananların, istemeleri halinde 29 Ağustos-2 Eylül 2019 tarihleri arasında ücretli öğretmenliğe başvuru yapabileceklerine dikkati çeken İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, açıklamasında; “İlgili adaylar İlçe milli eğitim müdürlüklerinin de uygun görmesi halinde güvenlik soruşturmaları sonuçlanana kadar atandıkları okula ücretli öğretmen olarak görevlendirilebilecektir. Güvenlik soruşturmaları tamamlandıktan sonra ise ücretli öğretmenlik görevleri sonlandırılarak atandıkları okula sözleşmeli öğretmen olarak başlatılacaklar” ifadelerine yer verdi.

Ücretli öğretmenlik için önlisans ve lisans mezunlarının başvuru yapabileceklerine işaret eden Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, başvuruların iki aşamadan oluşacağını, ilk aşamada iletişim ve eğitim bilgilerinin girileceğini, ikinci aşamada ise ilçe ve branş tercihlerinin yapılacağını belirterek daha sonra şunları söyledi:

 “İkinci aşamada aynı İl içinde birden fazla İlçe ve yine aşağıda belirtilen şartları taşımaları kaydıyla birden fazla branş tercihi yapılabilecektir. Başvuru sahiplerinin başvurularının 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Yarıyılı için de geçerli olması için, 2. aşamada yer alan her bir tercihte "İlgili tercihimin ikinci dönemde de geçerli sayılmasını istiyorum" seçeneğini seçmeleri gerekmektedir.

Başvuru sahipleri öncelikle Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 9 Sayılı Kararında yer alan mezun oldukları bölüme göre atanabilecekleri alanları tercih edeceklerdir. İlgili karara http://ttkb.meb.gov.tr adresinde yer alan "Öğretmenlik Alanları" linkinden ulaşılabilir. Hangi bölüm mezunu olursa olsun, başvuru sahipleri ayrıca istemeleri halinde sınıf öğretmenliği alanını seçebileceklerdir.

Ancak bu durumda görevlendirmede öncelik sınıf öğretmenliği mezunlarının olacaktır. Yine başvuru sahipleri istemeleri halinde aşağıdaki şartları taşımaları kaydıyla özel eğitim ve yabancı dil (İngilizce, Almanca, Arapça ve Rusça) alanlarını tercih edebileceklerdir:

Özel eğitim sınıflarında ve evde eğitimde görev  yapabilmek için; Halk Eğitim Merkezleri tarafından verilen 80 Saatlik "Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları Kursu" belgesi olması gerekmektedir.

İngilizce, Almanca, Arapça ve Rusça alanında başvuru yapabilmek için; İngilizce/Almanca/Arapça ve Rusça Yeterlilik Belgesi (KPDS-ÜDS (En Az 50), TOEFL-IBT (En Az 60), CBT (En Az 170-172), TOEFL-PBT (En Az 497-499), IELTS (En Az 4) sonuç belgelerinden sadece biri veya resmi  ya da özel eğitim veren kurumlardan alınan en az 120 saatlik yabancı dil kurs belgesi veya üniversite eğitiminde İngilizce/Almanca/Arapça/Rusça hazırlık sınıfı okuduğuna dair Transkript Belgesi olması gerekmektedir.

Başvuru yapıldıktan sonra il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden herhangi bir onaylama işlemi yapılmayacaktır. Yine e-devlet başvurusundan sonra il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine herhangi belge teslimi yapılmayacaktır.

Ancak görevlendirmeler yapıldıktan sonra ilgili kişi, görevlendirmeyi yapan ilçe milli eğitim müdürlüğüne (merkez ilçeye görevlendirilenler ise il milli eğitim müdürlüğüne) “Diploma veya geçici mezuniyet belgesi örneği, Kimlik Fotokopisi, Eğitim Fakültesi mezunu olmayanlar için varsa Pedagojik Formasyon Belgesi, İngilizce, Almanca, Arapça ve Rusça alanlarına başvuranlar için Yabancı Dil Yeterlilik Belgesi (KPDS-ÜDS (En az 50), TOEFL-IBT (En Az 60), TOEFL-CBT (En Az 170-172), TOEFL-PBT (En Az 497-499), IELTS (En Az 4) sonuç belgelerinden sadece biri veya resmi ya da özel eğitim veren kurumlardan alınan en az 120 saatlik kurs belgesi veya üniversite eğitiminde ingilizce hazırlık sınıfı okuduğuna dair transkript belgesi), Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü mezunu olmayıp özel eğitim alanına başvuranlar için Halk Eğitim Merkezlerinden alınan 80 Saatlik "Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları Kursu" Belgesi” belgelerin fotokopisini teslim edeceklerdir.”

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri kendi ilçelerine bağlı okulların ücretli öğretmen ihtiyacını e-devlet üzerinden yapılan başvurulardan karşılayacaklarını, E-Devlet dışında yapılan başvuruların kabul edilmeyeceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar; “Görevlendirmesi yapılanlara ilgili ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü insan kaynakları biriminde görev yapan personelin cep telefonları ya da ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait resmi telefon numaraları aracılığıyla bilgilendirme yapılacak. Görevlendirildikleri tarihten itibaren 3 gün içinde görevine başlamayanların yerine yeni adaylar görevlendirilecekler” dedi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)