SGK’dan İki Müjde Birden

SGK ile Kamu Bankaları Arasında Kredi İş Birliği Protokolü İmzalandı, Yapılandırma Süresi Uzatıldı

EKONOMİ 12.01.2021, 12:05 12.01.2021, 12:06
SGK’dan İki Müjde Birden


SGK ile Kamu Bankaları Arasında Kredi İş Birliği Protokolü İmzalandı, Yapılandırma Süresi Uzatıldı

İlk müjde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası arasında 7256 sayılı Yapılandırılma Kanunu kapsamında emekli olabilecek sigortalılara yönelik kredi iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile Sigortalılara, Kredi Kullanmak Suretiyle Emekli Olma İmkânı Getirildi

Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nail Van, ‘’Protokol ile yapılandırılan borcunu ödemesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılarımıza, herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden, banka kredisi ile emeklilik imkanı sunulacaktır.’’ dedi.

İl Müdürü Van, ’Sigortalılarımız, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe yani 31 Mart’a kadar aylık 1,60 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabileceklerini belirtti.

Van, bu imkândan yararlanmak isteyen sigortalıların, sigorta prim borçlarına ilişkin yapılandırma başvurularını yasal süre içerisinde öncelikle Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine yapmaları gerektiğini ve Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlükleri tarafından verilecek emekli olabileceklerine ilişkin yazısı ile birlikte Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden istedikleri bankaya müracaat edebileceklerini ifade etti.

Nail Van, "Kredi iş birliği protokolü kapsamında, birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4b’den yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, 4b prim borcunu ödemesi durumunda 4a’dan yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Ek-5 ve Ek-6 kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar bulunmaktadır’’ dedi.

İkinci müjde yapılandırma başvuru süresinin uzatılmasıyla ilgili. Nail Van; 7256 sayılı Yapılandırma Kanunun süresinin uzatıldığını hatırlatarak; ‘’30 Aralık 2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından; yapılandırma için son başvuru tarihi, 31 Aralık 2020 tarihinden 1 Şubat 2021 tarihine, İlk taksitin son ödeme tarihi ise 28 Şubat 2021 tarihinden 31 Mart 2021 tarihine uzatılmıştır. Yapılandırma başvuruları 1 Şubat 2021 tarihine ve saat 23:59’ a kadar e-devlet üzerinden ve e-sigorta kanalıyla yapılabilecektir.’’ dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)