215 Kişilik İş İçin 6 Bin Kişi Arasından Kura Çekildi

Niğde’de Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında İŞKUR aracılığıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalışacak işçiler için kura çekildi.

GÜNDEM 04.10.2016, 08:17 11.07.2017, 19:12
215 Kişilik İş İçin 6 Bin Kişi Arasından Kura Çekildi
Niğde’de Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında İŞKUR aracılığıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalışacak işçiler için kura çekildi.
Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında İŞKUR aracılığıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalışacak işçiler için başvuruların 6 bin olması üzerine kura çekimi 5 Şubat spor salonunda gerçekleştirildi.

Noter huzurunda kura çekiminin yapılacağını ifade eden İş Kur Müdürü Mustafa Toköz, “Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında İŞKUR aracılığıyla 215 asil ve 100 yedek olarak vatandaşımız istihdam edilecek. Kura çekimi ile tamamen adaletli bir dağılımın olmasını istiyoruz. Hiçbir şaibeye ve hiçbir dedikoduya mahal verilmeyecek şekilde herkesin gözü önünde ve noter huzurunda sağlıklı bir kura çekimi olacaktır. Tamamen adaletli bir kura çekimi olacak.  Kuraya katılan tüm vatandaşlarımızın kurada adının çıkma beklentisi var. Kimin hakkında hayırlı ise o vatandaşlarımızın çıkmasını temenni ediyoruz” dedi.

Toplam istihdam edilecek olan 215 kişi için 5 bin 954 müracaatın olduğunu belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Toköz ise, Toplamda Niğde merkez ve merkeze bağlı köy kasabalarda  ve ilçelerinde  merkeze 5 bin 954 tane müracaat vardı ve bunların içinden 215 tanesinin kurası yedekleriyle beraber çekilmiş oldu” ifadelerini kullandı.
İstihdam edilecek olan 215 kişinin il milli eğitim müdürlüğüne bağlı okullarda istihdam edileceğini belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sinan Ecer “Bugün milli eğitim müdürlüğümüze bağlı okullarda temizlik elemanı almak için İş Kur İl Müdürümüzün yanında ve noter huzurunda kura çekimi yapılmaktadır. Toplam il merkezi ve ilçeler dahil  215 eleman alacağız. Bunların arasında 115 tanesi il merkezi ve merkeze bağlı köy ve kasabalarda 100 kişi ise merkeze bağlı ilçelerde istihdam edilecek. Şu anda şeffaf bir şekilde noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Hayırlı olsun inşallah” dedi.

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında il milli eğitim müdürlüğünde istihdam edilecek olan 215 kişi için 6 bin kişi başvura bulundu. 5 şubat kapalı spor salonunu tıklım tıklım dolduran vatandaşları spor salonu almazken dışarıya konulan ekranda kura çekimini takip ettiler. Spor salonu kapısında adeta izdihama sebep olurken kimisi ise çocuk arabasında çocuklarıyla, kimisi kucağında çocuklarıyla bir umut isminin çıkmasını bekledi. Kura çekimini spor salonunun dışından takip eden vatandaşlar yerlere oturup kura çekimini takip etti.

Daha sonra yapılan kura çekiminde istihdam edilecek olanların isimleri belirlendi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)