82 Yaşındaki Adam Doğduğundan Beri Uyumuyor

Niğde'de 82 yaşındaki Fehmi Yaman, hayatı boyunca hiç uyumadığını ileri sürdü.

GÜNDEM 21.09.2016, 16:34 21.09.2016, 16:35
82 Yaşındaki Adam Doğduğundan Beri Uyumuyor
Niğde'de 82 yaşındaki Fehmi Yaman, hayatı boyunca hiç uyumadığını ileri sürdü. 
Annemden doğalı uykusuz bir kimseyim diyen 82 Yaşındaki Fehmi Yaman; “82 yaşındayım, çocukluğumdan beri uyumuyorum uyku nasıl bir duygu bilmiyorum. Doğduğumda da yine aynı uykusuz bir bebekmişim. Annem ile babaannem başımda nöbet tutarmış. Bir çok kez doktorlara gittik ve çare bulamadılar. Şimdi ise yaşım olmuş 82 ondan dolayı vazgeçtim. Aynı zamanda birde hastam var şeker hastası ve felçli ona bakıyorum. Hasta eşim onun ilaçlarıyla ve hastalığıyla mücadele ediyorum. Sabaha kadar kimi zaman gazete, kitap okuyorum ve televizyona bakarak günleri geçiriyorum. 

Uyku nasıl bir şey bilmediğini belirten Yaman; “ kendim uyumadığım için uyku nasıl bir şey bilmiyorum ama çevremdeki kişilerden öğrendiğime göre uykunun bambaşka bir duygu olduğunu söylüyorlar. Benim uykusuz nasıl yaşadığımı merak ediyorlar. Uyuyan arkadaşlarım anlatıyor biz uyumadığımız zaman dengemiz ve düzenimiz bozuluyor diyorlar.

Morvan Sendromu denilen hastalıkla dünyaya geldiğini ve buna çare bulunamadığını belirten Yaman, geceleri, gazete ve kitap okuyup, televizyon izlediğini en büyük mutluluğunun ise güneşin doğması olduğunu söyledi. 

Gözlerini kapandığı zaman uykusu geldiği anda sıçrayıp öleceğini sandığını söyleyen Yaman; “ uykum gelip gözlerimi yumduğumda hemen sıçrıyorum. Uyursam öleceğim gibi geliyor bana ve hemen uyku geri gidiyor benden ve bir daha da gelmiyor kolay kolay. Diğer insanlar olmaz öyle uyumazsak yaşayamayız biz diyorlar. Doktorlar buna çare bulamadıkları için ümidimiz kesildi. Bazı arkadaşlarım sen doktora git diyorlar. Ben çok doktorlara gittim ve hiçbiri de çare bulamadı ve bundan sonrada gerek görmüyorum.  Çarşıya çıktığımda esnaf arkadaşlarım soruyor bugün uyudun mu diye ben de nerede diyorum.  İyi ki uyumuyorum.  Eşim hasta ondan dolayı onun ilaçları var bu yüzden Allah iyi ki uyutmuyor diyorum. 

Niğde kent merkezinde oturan ve bakkal dükkanı işletip emekli olan 1 çocuk babası Fehmi Yaman, Morvan Sendromu denilen hastalıkla dünyaya geldi. Uyku bozukluğuna neden olan hastalık yüzünden bugüne kadar hiç uyumayan Fehmi Yaman, Almanya'da 5 yıl çalıştığını orada ve Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde tedavi olduğunu ancak hastalığına çare bulunamadığını söyledi. 

Geceleri kitap ve gazete okuyup televizyon izleyerek geçirdiğini en büyük mutluluğunun ise güneşin doğuşu olduğunu kaydeden Yaman, "82 yaşındayım, çocukluğumdan beri uyumuyorum uyku nasıl bir duygu bilmiyorum. Doğduğumda da yine aynı uykusuz bir bebekmişim. Annem ile babaannem başımda nöbet tutarmış" dedi. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)