Bıçaklar Kurban Bayramına Bileniyor

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bıçak bileyicilerinin işlerinde yoğunluk yaşanıyor.

GÜNDEM 07.09.2016, 08:51 07.09.2016, 08:52
Bıçaklar Kurban Bayramına Bileniyor
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bıçak bileyicilerinin işlerinde yoğunluk yaşanıyor.
Bıçak bileyicileri, satılan Çin malı bıçakların, bıçak piyasasını olumsuz etkilediğini söyledi. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban kesecek vatandaşlar, bıçak bileyicilerine akın etti.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, pazar meydanında bulunan bıçak bileyicilerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bayrama hazırlık yapan vatandaşlar, körelen bıçaklarını bileterek kesim işlemlerini kolaylaştırmak istiyor.

Vatandaşların yaklaşan kurban bayramı nedeni ile bıçaklarını bileyletmek için kendilerine geldiğini belirten 40 yıllık bıçak ustası Abdullah Öztürk, vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu fakat her bayram öncesi işinin ehli olmayan bazı insanların önüne aldığı çark makinesi ile bu işi yaptığını söyledi.

Bu nedenle kesilen kurbanlarında eziyet çektiğini ve bu insanlara bileyletilen bıçakların çok çabuk ağızlarının körelerek telef olduğunu söyledi.

Öte yandan yerli bıçaklarında piyasada azaldığını ifade eden bıçak ustası Abdullah Öztürk, her şeyde olduğu gibi bıçaklarında Çin malının ülkemize getirilerek piyasada ucuz fiyatlara satıldığını, bu nedenle vatandaşların bıçaklarını bileyletmek yerine bu tür kalitesiz bıçaklara yöneldiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)