Bor'da Film Gibi Dolandırıcılık Operasyonu

Bor İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler vatandaşları define bulduk bahanesiyle dolandıran dört kişiyi gerçekleştirilen operasyonla yakaladı.

GÜNDEM 17.11.2016, 11:35 17.11.2016, 12:58
Video alt kısımda...

Bor İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler vatandaşları define bulduk bahanesiyle dolandıran dört kişiyi gerçekleştirilen operasyonla yakaladı. 

Haber: Bor'un Sesi Gazetesi - ÖZEL

Niğde'nin Bor İlçesinde asker arkadaşlarını ve vatandaşları define bulduk bahenesiyle kandırıp dolandırıcılık yapan dört kişi Bor İlçe Jandarma Komutanlığının yürüttüğü titiz operasyonla kıskıvrak yakalandı. 
Edinilen bilgiye göre, Dolandırıcılar, madur olarak seçtikleri asker arkadaşlarını arayarak tarihi reşat altını bulduklarını ve ellerinde çok fazla sayıda olduğunu belirttiler.
Madurları daha da çok inandımak için onları piyasada yaklaşık 150 TL'ye satılan altınlardan bir kaç tane gönderdiler. Madurlarda bu altınları kuyumcularda bozdurarak altınların gerçek olduğuna inandılar. Dolandırıcılar daha sonra altınların tamamını çıkartmak için bir miktar para istediler. S.K. (24), U.Y. (27), E.K. (28), A.A. (38) isimli dört şahsın genellikle asker arkadaşlarını dolandırdıkları öğrenildi. Farklı illerden Bor'a gelen vatandaşlara Kemerhisar ve Altunhisar gibi yerleri göstererek defineyi bu gibi yerlerde bulduklarını belirttiler. 
S.K. (24) 3 Kasım 2016 Perşembe günü ise A.S.S. isimli asker arkadaşından 50 bin lira aldıkları ve 40 bin lira daha isterikleri de belirtildi.
Son olarak Kırşehir'de yine bir asker arkadaşını dolandırmak isteyen S.K. (24), Ü.K isimli vatandaşıda define bulduklarını söylerek para istedi. Durumun dolandırıcılık olabileceğini anlayan Ü.K. durumu Bor İlçe Jandarma Komutanlığına bildirdi. Ekiplerin titiz çalışması sonucunda dört kişilik dolandırıcılık çetesinin üç üyesi Altunhisar'da bir üyesinin ise Niğde'de yakalandığı öğrenildi.
Göz altına alınınan dört kişinin de çeşitli suçlardan sabıkalarının olduğu öğrenilirken, S.K ve A.A'nın da dolandırıcılık suçlarından arandıkları belirtildi.
Dolandırıcıların bu yöntemle yaklaşık üç yüz bin liralık bir vurgun yaptıklarıda öğrenildi.
Yakalanan şahıslar Bor İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından silahlı gasp ve dolandırıcılık suçlarından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (2)
Borlu şahıs 7 yıl önce
Bor ilçe jandarması ve borunsesi gazetesi güzel iş çıkarmış tebrikler
fatih 7 yıl önce
Bu işi nigede yeni yapmiyorlarki yillardir var