Darbe'ye Bor'dan Ortak Tepki

15 Temmuz darbe girişimine Bor Sivil Toplum Kuruluşları (STK) sessiz kalmadı. Alçak kalkışma, STK'lar tarafından sert bir şekilde lanetlendi.

GÜNDEM 20.07.2016, 09:27 30.03.2017, 23:17
Darbe'ye Bor'dan Ortak Tepki
Başta Bor Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi, Bor Şoförler Odası olmak üzere toplam 22 Sivil Toplum Kuruluşu ortak bir açıklamayla darbe girişimini kınayarak; geçmişte olduğu gibi bugünde, yarında Bor Sivil Toplum Kuruluşları olarak demokrasimizin, milletimizin ve devletimizin yanındayız mesajı verdi. 

Haber: Borun Sesi Gazetesi - Özel Haber

Yayınlanan ortak bildiri şu ifadelere yer verildi: "İlçemiz de faliyet gösteren 22 sivil toplum kuruluşları her zaman koşulsuz demokrasiden yana olmuştur. 15 temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini kabul edilmez buluyor ve lanetliyoruz. Allaha şükür milletimizin sağ duyusu ve cesareti ile bu darbe girişimini durdurduk. Bu şerden hem demokrasimizi hemde birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. Şimdi çok daha güçlü olmak birbirimize daha fazla sarılmak ve birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Çünkü bizi biz yapan bizi ayakta tutan ve bizi millet yapan unsurlar  bunlardır. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzaklarına asla düşmeyeceğiz. 

Geçmişte olduğu gibi bugünde, yarında bor sivil toplum kuruluşları olarak demokrasimizin, milletimizin ve devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. 
Ülkemizin birliğine kardeşliğimize ve demokrasimize  karşı olanların da karşısına dikileceğiz ve her zaman dik duracağız. Gazi Mustafa Kemal  Atatürk'ün  hakimiyet  kayıtsız ve  şartsız milletindir sözünü hep aklımızda tutarak ülkemiz için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim birbirimizi sevelim birbirimize inanıp güvenelim. Bu vesile ile halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı demokrasiden asla vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini asla kabul etmeyeceğimizi bir daha vurguluyoruz.

Devletimiz ve ülkemiz var oldukça bizlerde varız, demokrasi varsa hepimiz varız.
Allah ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ve Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne kadar Kuvayi Milliye ruhu ile hareket eden her zaman milletine devletine bayrağına sahip çıkan bu uğurda her türlü fedakarlığı yapan şehitler veren gaziler veren Bor şehri nur şehri düsturundan hiç ayrılmayan bütün hemşerilerimizle gurur duymaktayız.

Bu hain darbe girişiminde ilk dik duruşlu hareketi sergileyerek vatanı milleti ve bayrağı için şehit olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli mensubu hemşerimiz ilçemiz Çukurkuyu kasabasından  Astsubay Başçavuş  Ömer Halisdemir ile Kızılay"da uçaktan atılan bombaya hedef olan Borlu hemşerimiz sivil şehidimiz Ramazan Konuş'u saygı ve minnetle anıyor ve ailelerine gerekli manevi desteği vereceğimizi beyan ediyoruz.

Bütün demokrasi şehitlerine Allahtan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diliyoruz." denildi.

Açıklamaya katılan Bor ilçesi Sivil Toplum Kuruluşları şu şekilde: 
Bor Ticaret Ve Sanayi Odası 
Bor Ziraat Odası 
Bor Esnaf Kefalet Ve Kredi Koop. 
Bor Şöförler Odası 
Çiftçi Malları Koruma 
Bor Süt Üreticileri Birliği
Bor Marangozlar Ve Kuaförler Odası
Bor Bakkallar Odası
Bor Terziler Odası
Bor Kahveciler Odası
Bor Kasaplar Odası
Bor Demirciler Odası
Bor Bentkavak Sulama Koop.
Bor Atatürkçü Düşünce Derneği
Bor Yardım Sevenler Derneği
Türk Hava Kurumu Bor Şubesi
Türkiye Kızılay Derneği
Bor Muhtarlar Derneği
Bor Merkez Kasaba Köyleri Ve Göçmenleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Kültür Ve Turizm Derneği
Bor Uluören Köyü Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği
Bor Esnaflar Yardımlaşma Derneği
Keçikaleliler Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)