“Darbeyi Şiddetle Kınıyoruz”

Türk Harb-İş Sendikası Niğde İl Temsilcisi Ali İhsan Daş FETÖ terör örgütü mensuplarının gerçekleştirmek istedikleri darbe girişimi hakkında açıklama yaptı.

GÜNDEM 20.07.2016, 09:09 20.07.2016, 09:25
“Darbeyi Şiddetle Kınıyoruz”
Türk Harb-İş Sendikası Niğde İl Temsilcisi Ali İhsan Daş FETÖ terör örgütü mensuplarının gerçekleştirmek istedikleri darbe girişimi hakkında açıklama yaptı. 

Haber: Borun Sesi Gazetesi - Özel Haber

Ülkemizin bu zor süreci birlik ve beraberlik içerisinde atlattığını belirten Türk Harb-İş Sendikası Niğde İl Temsilcisi Ali İhsan Daş şöyle konuştu: "Milletimiz ve demokrasimize yönelik darbe girişimi, bütün unsurlatıyla milletimizin birliği ve cesareti neticesinde başarısız olmuştur. 
Milli irademize ve milletimize karşı kahpece yapılan kalkışma hareketi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emir-komutasıyla yapılan bir durum değil, tamamen silahlı kuvvetlerin içerisindeki paralel devlet yapılanmasına mensup terör örgütlerinde yapıldığı ortaya çıkmış olup, milletimizin birliği ve cesaretiyle bertaraf edilmiştir. Aziz millletimize geçmiş olsun. 
Biz Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ülke savunmasına hizmet eden işçiler olarak, milletimize, millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kurşun sıkan, bomba atan hainleri ve arkasındaki güçleri en şiddetli şekilde lanetliyoruz. Bu millet asla ve asla bu hain çeteyi ve Türk demokrasisi için kara bir leke olarak tarihe geçecek 15 Temmuz'u unutmayacaktır. Darbe girişiminin hemen akabinde ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen paralel terör çetisinin üyelerine karşı, sabaha kadar demokrasi nöbeti tutan, sabahta normal hayatlarına dönen asil milletin adı Türk milletidir. Milletimiz kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, çocuğuyla kısacası bütün fertleriyle Türk bayraklarını alıp meydanlara koşarak, sabaha kadar nöbet tutmuş paralel çeteye karşı dimdik ayakta durarak birlik ve beraberliğini göstermiştir. 

Bu anlamda olayın olduğu ilk andan itibaren meydanları dolduran sivil toplum kuruluşlarımıza, vatandaşlarımıza ve tüm siyasi parti taraftarlarına da teşekkür ediyorum. Özellikle kahramanca çarpışıp, hayatlarını ortaya koyarak bu belayı defeden Özel Kuvvetlerimiz ile tüm emniyet mensuplarımızı yürekten kutluyor, milletim adına minnet ve şükran duygularımı sunuyorum. 

Bu darbe girişiminde hayatını ortaya koyarak şehit olan güvenlik güçlerimiz, polisimiz ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum. Yaralılarımıza ise Allah'tan şifa diliyorum. 

Değerli üyelerimiz, Milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinde örgütlenen ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterindeki savaş uçaklarının bombalarını ve tankların namlularını Türk Milletine çeviren, onlarca sivil vatandaşı ve güvenlik görevlisine kurşun sıkarak bomba atarak şehit eden hainlerin hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılacağından eminim. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin ve milletimizin güven ve huzurunun teminatıdır. Milletine silah sıkan hainlerin Türk Silahlı Kuvvetlerini temsil etmesi mümkün değildir. Unutulmamalıdır ki, hain darbe girişimleri asla Türk Silahlı Kuvvetleri ile Türk Milletini karşı karşıya getiremeyecektir. Milletimizin, Türk ordusuna sevgisi ve güveni sonsuzdur. 

Yurt genelinde milletimiz, devlet kurumlarımız, güvenlik güçlerimiz, medyamız, siyasi ve sivil kuruluşlarımız tek ses ve tek yürek olarak sergilediği cesaret kararlılıkla ülkesine demokrasisine sahip çıkmıştır. Bu hain girişimde göstermiştir ki Türk milleti demokrasi konusunda engin bir tecrübeye sahiptir. Hiç kimse bu büyük milletin demokrasi aşkıyla ve özgürlük umdesiyle asla ve asla boy ölçüşemez. Bu paralel çete mensupları artık yüce Türk adaletinin elindedir. Hukuk ve kanın çerçevesi içinde hak ettikleri en ağır cezayı alacaklardır. 

Yurt genelinde milletimiz, devlet kurumlarımız, güvenlik güçlerimiz, medyamız siyasi ve sivil kuruluşlarımız tek ses ve tek yürek olarak sergilediği cesaret ve kararlılıkla ülkesine sahip çıkmıştır. 

Yaşadığımız bütün acılara rağmen millet olarak en büyük kazancımız budur. Darbe girişimine karşı direnişte şehit olmuş asker ve polislerimize, demokrasi şehidi olan sivil vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Ayrıca darbeye direnirken şehit olan 1. Ordu Komutanlığında çalışan üyemiz Köksal Karmıl'ı ve üye yakınlarımızı şükranla anıyor, Allah'tan rahmet diliyoruz. Milletimiz ve gelecek nesiller bu tarihi ve tarihe geçen kahramanları asla unutmayacaktır. 
Sözlerime son verirken tekrar bütün milletimize geçmiş olsun diyor, demokrasi nöbetini bölücülerin oyununa gelmeden devam ettirecenizden emin olarak demokrasi bayramımız 15 Temmuz'un ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diyorum." dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)