Emniyetten Esnaflara Ziyaret

Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği (TDP) görevlileri, esnafları dolaşarak hırsızlık, dolandırıcılık ve sahte para olaylarına karşı esnaf ve işyeri sahiplerini uyardılar.

GÜNDEM 16.06.2016, 09:27 16.06.2016, 09:29
Emniyetten Esnaflara Ziyaret

TDP Büro Amirliği görevlileri, ilçe merkezinde bulunan esnaf ve işyerlerini ziyaret ederek, meydana gelebilecek hırsızlık, dolandırıcılık ve sahte para vakalarına karşı alınabilecek tedbir ve önlemlere karşı broşürlü bilgilendirmeler yaptı. Görevli polis memurları, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte vatandaşların dalgınlığından faydalanarak piyasaya sürülen sahte paraya karşı dikkatli olunmasını istendiler. 

Halk pazarları ve marketler gibi iş yeri sahiplerinin ve çalışanların, sahte para ile alış-verişe karşı dikkatli olmaları istendi. Ayrıca dolandırıcılık amaçlı kendisini telefonda polis, savcı, hakim veya başka bir kamu görevlisi olarak tanıtan ve para talebinde bulunan şahıslara kesinlikle itibar edilmemesinin gerektiği belirtildi. 

Polis ekipleri vatandaşlara: "Mala Karşı İşlenen Suçların Önlenmesi  amacıyla işyerlerinde alınabilecek tedbir ve önlemler kapsamında, Günümüzde hırsızlar birçok çelik para kasasını rahatlıkla açabilmektedir. Bu yüzden çalışma saatleri dışında çelik para kasalarında para, ziynet eşyası bulundurmamaya özen gösteriniz. Eğer demir örgülü kepeklerini kullanıyorsanız, bunların arasına levye sokularak kolayca kırılabilen asma kilitler yerine daha güvenli olan çelik kilitler kullanınız. İş yerinize alarm taktırınız. İş yeriniz için elektronik olarak kapanıp kilitlenen kepenk sistemlerini tercih edebilirsiniz." dediler. 

İşyeri içi ve çevresine yüksek çözünürlüklü, yedi gün yirmi dört saat kesintisiz kayıt yapabilen ve depolama süresi uzun kamera sistemlerinin kurulması ve şüpheli gördükleri şahısları muhakkak 155 Polis İmdat telefonuna bildirmeleri gerektiği Borlu esnaflara anlatıldı. 

İşyeri sahipleri Bor ilçe Emniyet Müdürlüğünün bu hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)