Eski Okul Sıralarını Öğrenciler Sanata Dönüştürüyor

Niğde merkezde bulunan kentin en eski meslek lisesi olan Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mobilya ve iç mekân tasarımı bölümü öğrencileri geliştirdikleri geri dönüşüm projesiyle takdir görüyor. Okuldaki öğrenciler, öğretmenlerin de yönlendirmesiyle kentteki diğer okullardan atılan sıraların ahşap bölümlerini atölyelerinde söküp yeniden işleyerek farklı eserler yaparken ülke ekonomisine de katkıda bulunuyorlar.

GÜNDEM 18.01.2018, 12:11 18.01.2018, 12:11
Eski Okul Sıralarını Öğrenciler Sanata Dönüştürüyor

Niğde merkezde bulunan kentin en eski meslek lisesi olan Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mobilya ve iç mekân tasarımı bölümü öğrencileri geliştirdikleri geri dönüşüm projesiyle takdir görüyor.  Okuldaki öğrenciler, öğretmenlerin de yönlendirmesiyle kentteki diğer okullardan atılan sıraların ahşap bölümlerini atölyelerinde söküp yeniden işleyerek farklı eserler yaparken ülke ekonomisine de katkıda bulunuyorlar.

Kendi yaptıkları tasarımları önce kâğıda döken öğrenciler öğrenim dönemi sonuna kadar büyük bir emek ortaya koyarak eski sıraları geri dönüşümle masa, sandalye, dolap ve hobi eşyaları gibi birbirinden güzel ahşap eserler ortaya çıkarıyorlar.

Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mobilya ve iç mekân tasarımı Alan şefi Hacı Tekin; “ Okulumuza gelen diğer okullardaki kullanılamaz sıralar okulumuzun Mobilya ve iç mekân tasarım bölümümüzde değerlendiriliyor. Okulumuza gelen eski kullanılmayan sıraları biz alıyoruz ve işe yarıyorlarsa tekrardan sıra ve masa şekline dönüştürüyoruz. Eğer bunlarda kullanamıyorsak sandalye, tabure gibi bunlara benzer küçük malzemeler yapıyoruz. Eğer bunları da yapamıyorsak hobi eşyalarında değerlendiriyoruz. Okul olarak bizlere gelen eşyaları yüzde 65 oranında geri dönüştürüyoruz” dedi.

Tekin;  “ Okul olarak 72 adet sandalye yapım işimiz var. Bu sandalyelerin yapımında tamamen atıl vaziyetteki okul sıralarını kullandık. Bu şekilde atıl vaziyette kullanılmayana okul sıralarını böylece geri dönüşüme kazandırmış olduk. Bunun haricinde okulumuzda sadece masa sıra değil diğer kurumlardan gelen eski dolaplar ve buna benzer mobilyaları da yine kullana bildiğimiz ölçüde tekrar geri dönüşüme kazandırmaya çalışıyoruz. Ufak parçalardan öğrencilerimiz Kuş kafesidir, hobi eşyaları gibi birçok eşyayı yapabiliyorlar” diye konuştu. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)