Gaziler Günü Niğde'de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlen törenle kutlandı.

GÜNDEM 19.09.2016, 17:52 08.02.2017, 21:43
Gaziler Günü Niğde'de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlen törenle kutlandı.

Törene, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, Niğde Belediye Başkan Vekili Rıfat Özkan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, kurum ve kuruluşların müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Tören Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başladı. Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu. Günün anlam önemini belirten konuşmayı yapan

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız, Türkiye'nin birliğine, bölünmezliğine ve ulusal değerlere saldıranlara karşı her zaman kanlarını akıtmaya ve canlarını feda etmeye hazır olduklarını söyledi.

Dernek başkanı Ramazan Yıldız konuşmasında şunları söyledi;"Şehit ve gazi tüm toplumun ortak değerleridir. Onlara her zaman sahip çıkmamız lazım çünkü şehit ve gazilere ilgisizlik şanlı tarihe olan bağı kopartır. Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla bu aziz vatanın birliği bölünmezliğine ve ulusal değerlere saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi Dünyada hiçbir millet yoktur ki vatan için bedel ödesin. Birlik ve beraberliğimize bozmaya yönelik bu menfur darbe girişimine karşı canlarını ortaya koyarak şehit düşen başta Niğde'mizin onuru gururu olan Ömer Halisdemir'i anarken, yine kahraman güvenlik kuvvetlerimize ve demokrasiye bağlı yurtsever vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum."dedi.

Terör örgütlerini lanetleyen ve kınayan Başkan Yıldız, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Son günlerde Türk milletini acılara boğarak evlatlarımızı şehit eden terör örgütlerine destek verenleri dahili ve harici bedbahtları kınıyorum. Bu aziz vatan topraklarını emperyalistlerin arzusuyla sözde demokratikleşme adına bölme, parçalama, ayrıştırma yapanları bugün daha net kaslarını ortaya koyanları lanetliyorum. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki kahraman Türk ordusu 13 Eylül 1921'de dünyanın en uzun ve en kanlı olan muharebelerinden biri olan Sakarya Meydan muharebesinde sömürgecilerin maşası olarak Anadolu'nun içlerine kadar ilerleyen işgalci Yunan ordusu bozguna uğratmış ve kaçmaya mecbur bırakmıştır. Sonuç olarak cilt lekeleri nasıl geçer düşman 1 yıl sonra tamamen topraklarımızdan atılmıştır. Bu mücadele kaybedilseydi sömürgecilerin Adanolu'yu paylaşım planı olan Sevr gerçekleşecek dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti bir hayal olarak kalacaklardı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman askerleri canlarını ortaya koyarak Türk Milletine karanlık bir tablo yaşatmadılar." diye konuştu.

Tören sonrası Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen '15 Temmuz' konulu resim sergisi gezildi. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)