“Gazilerimizi Saygı İle Selamlıyorum“

CHP Niğde Milletvekili 19 Eylül gaziler günü nedeni ile yayınladığı mesajda şehitlerimize ve vefat etmiş olan gazilerimize Allah’tan rahmet, yaşayanlara güzel yaşam ve sağlık diliyorum” dedi.

GÜNDEM 19.09.2016, 08:21 19.09.2016, 08:56
“Gazilerimizi Saygı İle Selamlıyorum“

CHP Niğde Milletvekili 19 Eylül gaziler günü nedeni ile yayınladığı mesajda şehitlerimize ve vefat etmiş olan gazilerimize Allah’tan rahmet, yaşayanlara güzel yaşam ve sağlık diliyorum” dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “ülkemizde yaşanan terör ile vatanı için şehit olan içimizi yakıyor, tesellimiz gazilerimin yaşamlarını sürdürüyor olmalarıdır.”diye konuştu.

Gaziler Gününün ,Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasını sonrasında Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi ile doğduğunu anımsatıp-“ Bu nedenle bugün gaziler günü olarak kutlanmaya başladı.Milli Mücadele yanı sıra Kore ve Kıbrıs ile Yurt içi terör sonucu şehitlerimiz yanında gazilerimiz de oldu. Önder M.Kemal Atatürk’ün 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından gazilik unvanı sonrası söylediği sözler bugünde hepimiz için en anlamlı ve önemli sözlerdir. Mustafa Kemal Atatürk diyor ki- “Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir.Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malül veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir.”

Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve tüm mücadele arkadaşlarını,Tüm Şehitlerimizi,vefat etmiş olan gazilerimizi saygı ile anıyorum. Yaşayan gazilerimiz bizler için canları pahasına verdikleri mücadele ile gazi oldular onları da selamlıyorum. Gazilerimiz şehitlerimiz için ne yapsak ne söylesek azdır. CHP olarak gazilerimize her hakkın sağlanması adına mecliste kanun teklifide verdik.Şehit ve gazilerimizin her sorunlarında onların çöüzmcüsü olmak için mecliste çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)