Gönül Sofrası Doldu Taştı

Niğde Belediyesi’nin “Gönül Sofrası'nda Buluşalım” sloganıyla başlattığı Mahalle İftarları programının ilki Paşakapı Caddesi’nde gerçekleştirildi. Paşa Camii önünde kurulan iftar sofrasında yaklaşık 2 bin kişi aynı anda dua ederek iftar açtı.

GÜNDEM 09.06.2016, 11:17 09.06.2016, 11:18
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Zengini fakiri ayırmaksızın, her kesimden vatandaşların aynı sofrada, aynı masada yan yana oturarak iftarını açması toplumun kaynaşmasına, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile oluyor” dedi.

PAŞAKAPI CADDESİ TAŞTI

Niğde Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nün ilkini geçen yıl başlattığı “Mahalle İftarları” programı bu yıl da devam ediyor. Senenin ilk iftar sofrası Paşakapı Caddesi’nde Niğde Belediyesi’ne ait Aşevi önünde kuruldu. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir uygulamayla vatandaşların iftar yemekler, belediye görevlileri tarafından masalarına servis edildi. 1200 kişilik hazırlanan masa sayısı yoğun ilgi nedeniyle iftar saatine doğru artırıldı. Niğde Belediyesi’nin iftar sofrasında iftar açanların sayısı 2 bini buldu. İftar öncesinde görevliler, vatandaşların masalarına yemek servisi yaparken, aynı anda Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu, dua edildi.

RAMAZAN BOYUNCA 9 İFTAR PROGRAMI

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, geçen yıl ilkini başlattıkları Mahalle İftarları programını bu yıl genişleterek devam ettireceklerini söyledi. Ramazan ayı boyunca 9 ayrı noktada iftar sofrası kuracaklarını açıklayan Başkan Akdoğan, “Geçen yıl aynı noktada yine iftar yemeği vermiştik. Bu sene katılımın 2 katına çıktığını görüyoruz. Bu da hemşehrilerimizin belediyemize olan inancını, güvenini gösteriyor” dedi.

ZENGİN-FAKİR AYNI SOFRADA

Zengin –fakir ayrımı yapmaksızın, toplumun tüm kesimlerinin aynı masada, yan yana oturarak beraber iftar açmalarının önemine değinen Başkan Akdoğan, “Bu sofra gönül sofrası, insanımızın gönlüne giden sofra. Her kesimden insanımızın olması, toplumun kaynaşmasına, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile oluyor” diye konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİ

Sosyal belediyeciliğin her yönünü Niğde Belediyesi’nde görmenin mümkün olduğuna da değinen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Sadece mahalle iftarları düzenlemiyoruz; yılın 12 ayına yaydığımız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda, giysi, beyaz eşya, sıcak yemek, burslar gibi her türlü hizmette vatandaşın yanındayız” dedi.

RAMAZANI DOLU DOLU YAŞIYORUZ

Daha önce Gıda Bankası olarak hizmet veren, ihtiyaç sahibi vatandaşların ücret ödemeden alışveriş yapabildiği marketi Gönül Marketi adıyla genişleterek yeniden açtıklarını da hatırlatan Başkan Akdoğan, “Ramazan ayını dolu dolu yaşamak adına gündüz saatlerinde esnafımızı ziyaret ediyoruz. Ramazanlarını tebrik edip, istek ve arzularını soruyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün sistemine kayıtlı olan vatandaşları adreslerinde ziyaret edip hal hatır soruyoruz. Maddi ve manevi destek olmaya çalışıyoruz. Bu ziyaretleri Ramazan ayının 30 gününe yayarak devam ettireceğiz. Ziyaretlerimizde vatandaşlarımızla hemhal olup dertleşiyoruz. Sohbet etmek, aynı ortamda nefes almak, aynı ekmeği bölüp yemek bizim için bir onurdur” şeklinde konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında şehit olan 7 güvenlik görevlisi ve 4 vatandaş için de rahmet diledi. Terörü lanetleyen Başkan Akdoğan, “Şu mübarek günlerin hürmetine ülkemizde terör olayları son bulsun” dedi.

Bu arada Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün Ramazan Ayı İftar Programı şöyle:

10 Haziran Cuma İlhanlı Mahallesi

13 Haziran Pazartesi: Efendibey Mahallesi

15 Haziran Çarşamba: Selçuk Mahallesi

17 Haziran Cuma: Özbelde

20 Haziran Pazartesi: Kent Meydanı

23 Haziran Perşembe: Dere Mahallesi,

27 Haziran Pazartesi: Perşembe Pazarı,

30 Haziran Perşembe: Şahinali Mahallesi Özden Market arkası

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)