Gürer Çukurkuyu Kasabasını ziyaret etti

Gürer Çukurkuyu Kasabasını ziyaret etti

GÜNDEM 25.07.2017, 10:39 09.11.2018, 00:00
Gürer Çukurkuyu Kasabasını ziyaret etti

 CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesi vatandaşlarla bir araya geldi. Esnaf ve çiftçilerle sohbet eden Gürer, vatandaşların sorunlarını dinledi. 

YANLIŞ İNSANLAR VE YANLIŞ POLİTİKA
Niğde’nin tüm kesimlerinin sorunlarını TBMM’de gündeme getirdiğini ve sorunların çözümü için çaba sarf ettiğini anlatan Ömer Fethi Gürer, bir zamanlar İç Anadolu’nun en gelişmiş ili olan Niğde’nin yanlış politikalar yüzünden bölgesinde en geri konuma düştüğünü ifade etti. 
TARIMSAL DESTEKTE NİĞDE’NİN ADI YOK
Çukurkuyu beldesi vatandaşlarla gerçekleştirdiği sohbette, hükümetin tarım politikalarını eleştiren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Meracılıkla ilgili destekte Niğde yok. Lisanslı depoculukta destek yok. Avrupa Birliği Kalkınma Projesinde destek (IPART)  yok. Bunların yanında bir de Tohum ithal gübre ithal ilaç ithal hale getirildi. Bilimsel tarımla ilgili hiçbir destek yok. Buğday hasat zamanında yapılan işe bakın. Çiftçilerimiz buğday hasat edecek ithal buğdayların gümrük vergisi düşürülüyor. Çiftçinin emeğinin karşılığını alacağı zaman fiyatlar bir anda tepetaklak oluyor. Çiftçi 75 kuruştan buğdayını tüccara sattı. Bakanlık açıklama yaparak taban fiyatı 94 kuruş olarak açıkladı. Bir önceki yıla göre  3 kuruş artmış. Ama mazota, ilaca gübreye gelen zammın haddi hesabı yok. Üretici ürettiği ürünü değerine satamıyor. Aile çiftçiliği giderek bitiyor. Bu alanda tekelleşme var. Tarımda yabancıların kontrolüne giriyor. Köyler göç veriyor “dedi. 
PANCARI BİTİRMEK İSTİYORLAR
Hükümetin pancar üretimi ile ilgili hatalarına da değinen Ömer Fethi Gürer, “Fransa  pancar üretimini  Stratejik olarak korumaya aldı. Amerika’nın mısır şurubunun ülkesine girmemesi için önlemler aldı. Biz de hükümet şeker pancarı bitirmek için şeker fabrikalarına sahip çıkmıyor. İthal  şurubu girmesi için kotaları açıyoruz. Yabancı tekeller bizim tarımımızı belirliyor. Kendi kendine yeten ülke iken ithal eden ülke olduk. Şeker pancarı olsun korunup desteklenip geleceğe taşınmalı. Tarımda her alanda sorun var. Pancar’da Tütün gibi olmasın. Tütünü bitirdiler tütün fabrikaları yok. TEKEL yok edildi. Yabancılara bu alan bırakıldı. Bu yönetim anlayışıyla tarımda  gidişi hiç iyi değil” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)