Jandarma 177 Yaşında

Niğde’de Jandarma Teşkilatının 177’inci kuruluş yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

GÜNDEM 15.06.2016, 00:32 15.06.2016, 08:56
Jandarma 177 Yaşında
Niğde İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen tören  Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Niğde Vali Vekili Adnan Türkdamar, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Şener, Niğde Ağır Ceza Reisi Onur Yerdelen, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, kurum müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Yarbay İhsan Çanak yaptı.

Yarbay Çanak yaptığı konuşmada şunları dedi: “Jandarma Teşkilatı kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü korunması milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzenin sağlanması yönündeki hizmeti ile ulusumuzun taktirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti jandarması kurulduğu günden buyana günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece gündüz sıcak soğuk yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş bundan sonrada olmaya devam edecektir” dedi.  

Konuşmanın ardından Jandarma Teşkilatının 177’inci kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ve başarılı askeri personele ödüller verildi.

Tören Jandarma tanıtıcı stantlarının gezilmesinin ardından sona erdi. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)