KOSGEB’den Üretime Katkı

KOSGEB Niğde Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Haşim Karaman, “KOSGEB’den Üretime Dev Katkı” sloganı ile “2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği”nde bulunacaklarını söyledi.

GÜNDEM 21.09.2016, 09:44 21.09.2016, 09:44
KOSGEB’den Üretime Katkı
KOSGEB Niğde Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Haşim Karaman,  “KOSGEB’den Üretime Dev Katkı” sloganı ile “2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği”nde bulunacaklarını söyledi.

KOSGEB Niğde Hizmet Merkezi Müdürü Karaman, KOSGEB’in İmalat sanayinde faaliyet gösteren ve KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı işletmelerin kullanacakları yerli ve yeni makine-teçhizat alımlarının desteklenmesine yönelik olarak Kredi Faiz Desteği uygulayacağını belirtti.

2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteğinin, 19 Eylül 2016 tarihinde işletmelerin internet üzerinden başvurularının alınmasıyla başlayacağını vurgulayan KOSGEB Niğde Hizmet Merkezi Müdürü Karaman, konuyla ilgili daha sonra şöyle konuştu:
“Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limiti 1.500.000 TL olacak. Sıfır faizli olarak uygulanacak programda 300.000 TL’lik kredi faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Kredi vadesi ilk 6 (altı) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 (otuzaltı) ay olacak.

Programda 8 banka yer alıyor: Bu bankalar Akbank T.A.Ş., Denizbank A.Ş., T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Garanti Bankası A.Ş., Halk Bankası A.Ş., İş Bankası A.Ş., Vakıflar Bankası T.A.O., Yapı Kredi Bankası.

Teminat sıkıntısı çeken işletmelerin bu sorunlarının giderilmesini teminen Kredi Garanti Fonu A.Ş. de programda yer alacak. Uygulama 01 Ocak 2017 tarihine kadar devam edecek.”

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)