Niğde’de 15 Temmuz’a Yakışır Final

Niğde Belediyesi’nin 6 gün boyunca Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlediği anma etkinlikleri Ahmet Şafak konseriyle muhteşem bir final yaptı.

GÜNDEM 16.07.2018, 18:02 16.07.2018, 18:03
Niğde’de 15 Temmuz’a Yakışır Final

Niğde Belediyesi’nin 6 gün boyunca Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlediği anma etkinlikleri Ahmet Şafak konseriyle muhteşem bir final yaptı.

Belediye tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerine Niğdelilerin ilgisi çok yoğun oldu. Adını 15 Temmuz’un sembol isimlerinden alan Ömer Halisdemir Meydanı’nda yapılan programlar 6 gün boyunca dolu dolu geçti. Uğur Işılak’tan Ahmet Şafak’a kadar ünlü isimlerin konuk olduğu etkinlikler Niğde’de 15 Temmuz zaferini ve coşkusunu yaşattı.

“Biz Ömer Halisdemir’in memleketiyiz”

Belediye Başkanı Özkan halka hitap için sahneye çıktığında Binlerce Niğdeli hep bir ağızdan ‘Var ol Başkan’ şeklinde sloganlar attı. Konuşması sık sık alkışlarla bölünen Belediye Başkanı Rifat Özkan; “İki yıl önce meydanı doldurduğumuz gibi aynı heyecanla Niğde buradayım diyor. Allah hepinizden razı olsun. 81 vilayet içinde 80 vilayet bizi kıskanmasın. Biz Niğde’yiz. Biz Ömer Halisdemir’in memleketiyiz. Biz darbenin alnının ortasından vuran bir memleketiz. Onun için biz 15 Temmuz’u farklı kutlarız. Bir haftadır ayaktayız, meydandayız. Bu heyecandan da hissediyorum ki şehitlerimizin ruhları burada. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. 1923 yılından bu tarafa darbeler görmüş milletiz. Darbe, ülkede iktidarın el değiştirmesidir. Hainler, meclisi, genelkurmayı neden bombaladınız. Bombalamadığınız yer kalmadı, tankları milletin üzerine sürdünüz. Bu darbe değildi, bu benim ülkemi işgaldi. Hainlerin arkasına saklananlar kendilerini gizlemesinler. İzmir’e döktüğümüzden beri adam gibi karşımıza çıkamıyorlar. Onlar korkak, onlar kahpe böyle hainleri çıkarıyorlar. Bu emperyalistler ülkeleri 21.yüzyılda farklı işgal ediyorlar” dedi.

Çok karanlık bir gece yaşadıklarını kaydeden Vali Yılmaz Şimşek,; “Devlet olarak ülke olarak büyük bir darbe girişimine maruz kaldık. İhanet şebekeleri milletimizin oylarıyla gelmiş hükümetimizi, cumhurbaşkanımızı görevden uzaklaştırmaya ve dış güçlerin dikta rejimlerini getirmeye çalıştılar. Gözü dönmüş ihanet şebekesi ki bu Milletimizin üzerine bombaları yağdırmaktan geri kalmadılar ve her türlü vahşeti sergilediler. Unuttukları bir şey vardı, bu ülke artık her şeyi sineye çekecek millet değildi. O nedenle cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara meydanlara koştu, tankların altına yatarak kurşunlara siper oldular. Hainlere karşı büyük bir zafer elde ettik” diye konuştu.

Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlenen programa Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, İl genel meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, protokol üyeleri ve binlerce Niğdeli katıldı.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)