Para Geçmeyen Market

Puanlı dijital kart sistemiyle alışveriş yapılabilen Gönül Kapısı Market’te, gıdadan giyeceğe, beyaz eşyadan oturma gruplarına kadar her türlü ürün, ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından ücretsiz alınabilecek.

GÜNDEM 31.05.2016, 09:07 29.08.2018, 14:19
Para Geçmeyen Market
 Niğde Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz alışveriş yapabilmeleri için geçtiğimiz yıllarda “Sosyal Market” adıyla açtığı alışveriş merkezi, yeni yerinde ve “Gönül Kapısı” adıyla hizmete girdi. Puanlı dijital kart sistemiyle alışveriş yapılabilen Gönül Kapısı Market’te, gıdadan giyeceğe, beyaz eşyadan oturma gruplarına kadar her türlü ürün, ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından ücretsiz alınabilecek.
 
Paşakapı Caddesi’nde Paşa Camii karşısında hizmete giren Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Gönül Kapısı Market’in açış töreninde bir konuşma yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, konuşmasına “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” Hadis-i Şerifi’ni hatırlatarak başladı. Niğde Belediyesi olarak son 7 yıl içinde vatandaşların her şekilde emrinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Akdoğan, ihtiyaç sahibi vatandaşlara da her noktada yardımcı olduklarını vurguladı.
 
6 yıl önce evlerinde yemek yapamayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için aşevi kurduklarını, öğrenciler için Çorba Pınarı açtıklarını, askıda ekmek projesini geliştirerek, yine ihtiyaç sahibi vatandaşların şehrin 9 ayrı noktasında ücretsiz ekmek alabilmelerine olanak sağladıklarını anlatan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, farklı şehirde yükseköğrenim gören Niğdeli öğrencilere ise burs projesiyle destek olduklarını belirtti.
 
Başkan Akdoğan, bugün açılışı gerçekleştirilen marketin “Gıda Bankası”, “Sosyal Market” gibi değişik isimlerle önceki yıllarda da hizmet verdiğini anımsatarak, “Bugünden itibaren yeni ve daha geniş olan burada Gönül Kapısı Market olarak hizmet verecek. Biz her gönüle dokunmak , her gönüle girmek için bu ismi verdik” dedi.
 
GÖNÜL KAPISI'NDAN KİMLER FAYDALANABİLECEK?
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Gönül Kapısı Market’in tamamen dijital kart sistemi ile hizmet vereceğini belirtti. Bu sistemin yazılımının Niğde Belediyesi’nin teknik elemanları tarafından yapıldığını anlatan Başkan Akdoğan, “Vatandaşlar Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nden aldıkları NİĞKART adı verilen puanlı kartı alarak bu markete gelecekler. Kartlarda, ihtiyaç sahibi vatandaşlar adına düzenlenmiş kendi durumlarına göre puanlar olacak. Bu marketlerdeki ürünlerin üzerinde de fiyat değil puan yazacak. Vatandaşlar markete gelerek burada puanlarına göre para vermeden ihtiyaçlarını alıp evlerine gidecek” diye konuştu.
 
NİĞKART KİMLERE VERİLİYOR
 
Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne ihtiyaç bildiren vatandaşlara hangi alanda nasıl yardım yapılacağının yine bir komisyon tarafından belirlendiğini vurgulayan Başkan Akdoğan, “Vatandaşların evlerinde inceleme yapılıyor. Gelir durumuna bakılıyor. Ona göre kartlarına puan yükleniyor. Kartlarına puan yüklenen vatandaşlar markete giderek alışverişlerini yapabiliyor. Artık gıda paketi yapıp kapı kapı dağıtmayacağız” şeklinde konuştu.
 
Varlıklı kesimlerin zekatlarını genelde ramazan ayında verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Ancak ramazan ayı sadece 1 aydır. Geriye 11 ay kalıyor. Ancak bu market 12 ay boyunca hizmet veriyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu marketi büyüterek devam ettireceğiz. Ben bu markete katkıda bulunan hayırseverlerimize özellikle teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm Niğde esnafı, tüccar, işadamı buraya gelip gönül rahatlığı ile yardımda bulunabilir. Buraya yardımda bulunanlardan ve bulunacak olanlardan Allah razı olsun” diye konuştu.
 
Niğde Belediyesi’nin bugün itibariyle 3 bin 700 ailenin NİĞKART sistemi ile alışveriş yapabilmesine olanak sağlayan Gönül Kapısı Marketi, dua ile açıldı. Açılış törenine Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüntuna, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, Niğde Belediye Başkan Yardımcıları, kurum müdürleri, belediye meclisi üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)