Ramazan Şerbeti İkram Çeşmesi’nden

Niğde Belediyesi’nin Ramazan ayında Osmanlı geleneğini yaşattığı İkram Çeşmesi vatandaşın hizmetine sunulmaya devam ediyor.

GÜNDEM 23.06.2016, 09:27 24.03.2017, 20:53
Ramazan Şerbeti İkram Çeşmesi’nden
İlk olarak Paşa Camii karşısında teravih namazından çıkan vatandaşlara İkram Çeşmesi’nden şerbet ikramı yapılmıştı. Yoğun ilgi gören İkram Çeşmesi sırasıyla Paşa Camii karşısı, Kendirli Camii, Dışarı Camii, Talayhan Camii, Bor Caddesi ve son olarak dün Kent Meydanı’nda vatandaşın hizmetine sunuldu.
 
Dün Kent Meydanı’nda düzenlenen iftar programına 5 bin kişi katılarak aynı anda iftar açmıştı. Ramazan’ın manevi atmosferi içinde oruçlarını açan vatandaşlar iftar sonrasında geleneksel kıyafetli görevlilerin sunduğu buz gibi Osmanlı şerbetiyle serinledi.
 
İkram Çeşmesi hizmetinden memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, şerbetten içmek için sıraya giriyorlar. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yoğun talebin olduğu İkram Çeşmesi için, ‘’Bu yıl ilk kez İkram Çeşmesi’ni vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Mahalle iftarları olduğu gibi İkram Çeşmesi’ni de önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Vatandaşımıza Ramazan ayı boyunca mahalle iftarlarında ve her gün ayrı bir cami çıkışında geleneksel ramazan lezzetinde soğuk soğuk şerbet ikram edeceğiz.  Görüyoruz ki halkımız hizmetten çok memnun. Biz de hem geleneklerimizi sürdürmeye hem de halkımız için hizmet etme yolunda ilerlerken aynı zamanda farklı bir Ramazan yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz’’ dedi.
 
İkram Çeşmesi Ramazan ayı boyunca mahalle iftarlarında ve cami çıkışlarında vatandaşın hizmetine sunulacak. Ramazan’dan sonra da çorba dağıtımı yaparak vatandaşlar belediyenin sıcaklığını çorba vasıtası ile hissedecekler.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)