Şehidimizin Adı Havaalanında Yaşatılsın

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında büyük pay sahibi olan Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir’in, Emen Ovası’na yapılması planlanan havaalanına “Ömer Halisdemir” isminin verilmesi yönündeki taleplerini ilgili makamlara ileteceklerini açıkladı.

GÜNDEM 10.08.2016, 08:56 15.05.2017, 16:48
Şehidimizin Adı Havaalanında Yaşatılsın
Darbenin seyrini değiştiren kahraman şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir’in, Niğde’ye yapılacak havaalanına oğlunun isminin verilmesi yönünde talepte bulunduğunu belirterek, “Şehidimizin babasının bu isteğini ilgili makamlara ileteceğiz” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, tüm şehit aileleriyle ilgilendiği kadar, 15 Temmuz’daki darbe girişiminde general Semih Terzi’yi alnından vurarak, girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasında pay sahibi olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ailesiyle de yakından ilgileniyor. Her fırsatta şehit Halisdemir’in Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki baba ocağını ziyaret eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, geçtiğimiz hafta sonu da Niğde Belediyesi’nin 1000’e yakın personeliyle Şehit evine taziye ziyaretinde bulundu. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve belediye personeli 200 araçlık konvoyla Çukurkuyu beldesine giderek, şehit babası Hasan Hüseyin Halisdemir’in elini öptü ve şehidimizin kabri başında dua etti.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, tüm şehit ailelerinin emrinde olduklarını belirterek, “Bu bağlamda, Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyenlerin oyununu canı pahasına bozan Niğdeli şehidimiz Ömer Halisdemir’in ailesinin istekleri bizim için bir emirdir. Biz her fırsatta şehit yakınlarımızın taleplerini alıyoruz. Şehidimizin babası Hasan Hüseyin Halisdemir, kendileri adına bir talepte bulunmadı. Ancak, Emen Ovası yakınlarına yapılması planlanan havaalanının adının, Ömer Halisdemir Havaalanı olması yönünde bir talepleri oldu. Bu taleplerini biz de ilgili makamlara ileteceğiz” diye konuştu.

“Şehitlerimiz için ne yapsak azdır” diyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediye Meclisi’nde alınan bir karar ile şehrin en büyük meydanı olan Kent Meydanı’nın isminin “Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı” olarak isimlendirildiğini hatırlattı. Başkan Akdoğan, meydana ayrıca Şehit Halisdemir’in özgeçmişinin yer alacağı bir de anıt yapılacağını bildirdi.

BABA HALİSDEMİR: “HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN”

Bu arada kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, oğlunun ismini taşıyan meydanda gerçekleştirilen “Demokrasi ve Şehitler Mitingine” katıldı. Burada hem protokol üyeleri hem de mitinge katılan yaklaşık 15 bin kişinin, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganlarıyla karşılanan baba Halisdemir, “Herkesten Allah razı olsun, herkese çok teşekkür ediyorum. Evladım, bana ve Türk milletine bu gururu verdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şehitler ve Demokrasi Mitingi için Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlenen platformun önündeki protokol sırasında Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile yan yana oturan baba Halisdemir, ilgilerinden dolayı Başkan Akdoğan ve tüm belediye personeline de teşekkür etti.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)