(VİDEO HABER)2 Bin 500 Öğrenci Şehidin Kabrinde Buluştu

2016-2017 Eğitim - Öğretim yılı 15 Temmuz Demorasi Zaferi ve Şehitleri Haftasında Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünden düzenlenen Niğde Şehidine Yürüyor etkinliği gerçekleştirildi.

GÜNDEM 29.09.2016, 08:11 29.09.2016, 08:34
2016-2017 Eğitim - Öğretim yılı 15 Temmuz Demorasi Zaferi ve Şehitleri Haftasında Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünden düzenlenen Niğde Şehidine Yürüyor etkinliği gerçekleştirildi. 

Haber: Muharrem Temel
Niğde ve Bor'dan yaklaşık 2500 öğrenci ve 140 personel'in içerisinde olduğu 66 adet otobüsle Ömer Halisdemir'in kabrinin bulunduğu Çukurkuyu kasabasına hareket edildi. 
Niğde Şehidine Yürüyor etkinliğine Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir'in yanısıra, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Şehidin kabri başında başlayan programda ilk olarak saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Spor Lisesi öğrencileri tarafından Ömer Halisdemir'in babasına bayrak hediye edildi. Bayrak tesliminden sonra baba Halisdemir öğrencilere teşekkür etti. 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar yaptı. Niğde Şehidine Yürüyor etkinliğine katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yaşar, "Binlerce yıldır yaşadığımız topraklarda nica savaşları, nice afetleri, nice yıkımları yaşadık. Allah'a şükürler olsun ki hepsinden de alnımızın akıyla çıktık. 19 Mayıs 1919'da, Mustafa Kemal'in yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelesinin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen uzun yıllara rağmen, barış içerisinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş savaşında Nene Hatun'u, Maraşlı sütçü imam'ı, İzmir'i işgal eden düşmana ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin'i çıkaran bu bereketli topraklar, bugün 15 Temmuz'da da karşımıza Niğde'nin bağrından çıkan Ömer Halisdemir'i çıkartmıştır. Ömer Halisdemir şehidimiz, 15 Temmuz gecesi ülkemizi işgal etmek için başlatılan darbe girişiminde generale ölüme gidercesine ilk kurşunu sıkarak şehadet şerbetini içmiştir. Bizde bugün onun huzurunda tüm öğrencilerimizi buraya getirerek kahramanlığın ne demek olduğunu öğrencilerimize göstermek istedik. 2500 öğrenciyle 30 hatim peşinden de burada Yasin-i Şerifler okuyarak dua yapacağız ve ona minnetimizi bildireceğiz. Bu amaçla bugün burdayız." diye konuştu. 
Bu konuşmanın ardından Dursun Ali Erzincan'lının Ömer Halisdemir için yazdığı Otuz Kuş adlı şiiri 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Spor Lisesi öğrencisi Ayşe Ünsal tarafından okundu. Okunan bu şiirle birlikte alanda bulunanlar gözyaşlarına hakim olamadı. 
Şiirin ardından Ömer Halisdemir'in kabri başında Yasin-i Şerif okundu ve sonrasında hatim duası yapıldı. 
Son olarak alanda bulunanlara ikram yapıldı. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)