(VİDEO HABER) İlk Muhtarlar Günü Kutlandı

Bor Muhtarlar Derneği ilçemizde ilk defa Muhtarlar Gününü kutladı.

GÜNDEM 20.10.2016, 08:35 07.11.2018, 17:25
Video alt kısımda...

Bor Muhtarlar Derneği ilçemizde ilk defa Muhtarlar Gününü kutladı. 
Muhtarlar Günü Başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarih ve 11 sayılı genelgesinin resmi gazetede yayımlanmasıyla birlikte resmileşmişti. 
Bor'da muhtarlar günü ilk defa kutlandı. 
Saat 10:00'da Kaymakımlık binası bahçesinde bulunan Atatürk heykeli önüne çelenk sunumu gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte Bor Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Düzgün çelenk sunumunu gerçekleştirdi. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Başkan Düzgün şöyle konuştu: "Bugün ilçemizde Muhtarlar günün ilk yılını kutluyoruz. Muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihi, Başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarih ve 11 sayılı genelgesiyle resmi gazetede yayımlanarak Muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verilmişti. Bu günün Muhtarlar günü ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, Gazi Meclisimize, İç İşleri Bakanlığımıza ve genelgenin yayımlanmasında emeği geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza şükranlarımızı sunuyoruz. Muhtarlar günümüz kutlu olsun." diye konuştu. 
Çelenk sunma törenin ardından da Bor Muhtarlar Derneği Muharrem ayı dolayısıyla protokol üyelerine, dernek üyesi muhtarlara ve vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Sokullu Mehmet Paşa Camii bahçesinde dağıtılan aşureyi Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve Bor Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Düzgün tek tek kaplara doldurdu ve gelenlere ikram etti. 
Gerçekleştirilen aşure ikramına Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Uzunbayır, Bor İlçe Emniyet Müdürü Naki Murat Toker, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Amirleri, Bor Muhtarlar Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)