Baran'dan Bor'a Önemli Projeler

Ak Parti Bor Belediye başkan adayı Serkan Baran seçilmesi ile Bor’un görünen yaralarına merhem olarak nitelendirdiği projelerini açıklamaya başladı.

ÖZEL HABER 22.02.2019, 09:01 22.02.2019, 09:19
Baran'dan Bor'a Önemli Projeler
Ak Parti'nin Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Serkan Baran, seçimi kazanması durumunda Bor için önemli projelerinin olduğunu ve bunları hayata geçirmek için çalışacaklarını belirtti.
Bor'a hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışacaklarını belirten Serkan Baran, gazetemiz Bor'un Sesi'ne yaptığı açıklamada; "Her projemiz; esnaf, tüccar, memur, işçi kısacası vatandaşımızın her kesiminin ihtiyaçları gözetilerek tüm ayrıntıları ile düşünülmüş ve yapabileceğimize emin olduktan sonra sizler ile paylaşılmış projelerdir. Biz şu an belki Niğde’de bir ilk olarak; web sitemiz üzerinden vatandaşımızın istek, öneri ve projelerini alıyoruz. Bu bizim ne kadar halk ile iç içe, bu işe talip olduğumuzu, nasip olursa ne kadar yönetim biçimimizin istişare halinde olacağını gösteriyor diye düşünüyorum. Halen istek ve görüşleri almaya devam etmekteyiz. Yakında açıklayacağımız projelerin bazıları halkımızdan yoğun olarak gelen ve yapımına inandığımız projeler olacaktır." diye konuştu.
Öte yandan genç başkan adayı, bu zamana kadar açıklamış olduğu projeleri hakkında bazı bilgiler verdi. Baran, yapmış olduğu açıklamada "Bizim her projemizin bir amacı ve dayandığı bir temeli var. Öncelikli düşüncemiz Bor’da halen otobüs hatlarındaki eksiklik nedeniyle ulaşım, içme suyu borularının eskimiş olması nedeniyle su, kaldırım, asfalt, çevre düzenleme eksiklikleri, eskimiş ve içinden çıkılamaz bir hal almış mahalleleri ile oturdukları binalarda tehlike problemleri yaşayan vatandaşlarımız var. Bunlar en önce çözülmesi gereken, halkımızın en temel hakları olan sorunlardır. Biz bu problemleri ivedi şekilde çözülmesi için bazı çalışmalar yaptık." dedi.

OTOBÜS HATLARINI DÜZENLEYECEĞİZ

Ak Parti Bor Belediye Başkan Adayı Serkan Baran, ilçe genelindeki otobüs seferlerini düzenleyeceklerini belirtti. Baran konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Otobüs hatlarında öyle bir düzenleme planlıyoruz ki Bor’da girilmeyen mahalle kalmadığı gibi, her mahalleden de özellikle hastane ve şehir merkezine kolaylıkla ulaşım sağlanacak. Bu gerekirse belediye imkanları ile kar gözetmeksizin halkımızın hizmetine sunulacak." dedi.
İÇME SUYU BORULARI DEĞİŞECEK



İçme su borularının halkın sağlığı için çok önemli olduğunu ve eskiyen boruların yenileri ile değişeceğini söyleyen Baran, "İçme suyundaki yetersizlik ve sağlık problemleri su borularının eskimiş olmasından kaynaklanmaktadır. Geçmiş dönemde başlanmış olan içme suyu hatlarının değiştirilmesi işine öncelikli olarak önem gösterilerek değişimi sağlanacaktır. Sağlıklı ve ihtiyacı kadar su hizmeti almak her vatandaşımızın en temel hakkıdır." 
KENTSEL DÖNÜŞÜMLE ESKİ BİNALAR YENİLENECEK

Göreve geldiklerinde en önemli projelerinden birinin kentsel dönüşüm olduğunu belirten Serkan Baran, modern ve sağlam binalar inşa edeceklerini belirterek, "Diğer taraftan eskimiş, bakımsız, dar sokaklara sahip çözüm bulunamayan eski mahallelerimiz kentsel dönüşüm kanunları ile acilen modern ve sağlam binalar ile düzenli planlanmış mahallelere dönüşecektir. Şu anki halleri ile vatandaşlarımız hem binaların bakımsızlıkları ile tehlike hem de düzensiz yapılaşma ile sorunlar yaşamaktadır." dedi.
HER MAHALLEDE EKSİKLERİ TESPİT EDİYORUZ 

Ak Parti Bor Belediye Başkan adayı Serkan Baran, Bor'un mahallelerini gezerek eksik ve ihtiyaçlarını tespit ettiklerini söyledi. Başkan adayı Baran, "Asfalt, kaldırım, çevre düzenleme gibi eksiklikleri bulunan mahallelerimizi tespit ediyoruz. Bu mahallelerimiz ile ilgili düzeni oturtacak, rahat araç ve yaya trafiğini sağlayacak şekilde planlamalar yapıyoruz. En temel hak ve belediyenin de en önemli görevlerinden olan bu gibi işler ivedi şekilde tamamlanarak halkımız hizmetine sunulacaktır." 
BOR İÇİN ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇECEK

Bir diğer önemli sorun, sosyo-kültürel anlamda geriye giden şehir merkezimiz ve buna bağlı olarak, vatandaşlarımızın, öğrencilerin Bor’dan uzaklaşmasıdır diyerek sözlerini sürdüren Ak Parti Bor Belediye Başkan Adayı Serkan Baran, "Projelerimiz özellikle esnafımızın ve hemşerilerimizin beklediği, Bor’a hareket ve dinamizm katmayı Bor’u eski özlenen halinden daha ileri seviyeye çıkarmayı amaçlamaktadır. Biz bu projelerimiz ile sadece Bor’luyu Bor’da tutmakla kalmayacak Niğde ve diğer yakın şehirlerden insan çekmeyi hedeflemekteyiz." dedi.
KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ PROJESİ

Bor'lu vatandaşların aileleriyle birlikte rahatça zaman geçirebilecekleri kültür ve sanat merkezi projesini hayata geçireceklerini söyleyen Serkan Baran, "1970’lerin Bor’unda yaşatılan sinema, tiyatro, konferans salonlarının bulunduğu, hemşerilerimizin maddi olarak zorlanmayacak, gelip aileleri ile hoş vakit geçirebilecekleri şekilde belediye tarafından kar amacı güdülmeden işletilecek şekilde planlanmıştır." diye konuştu.  
ÜSTÜN PARKA YENİ İŞYERLERİ YAPIMI PROJESİ

Göreve geldiklerinde üstün parkın yeniden canlandırılacağını belirten Ak Parti Bor Belediye Başkan adayı Serkan Baran, burası için önemli işlere imza atacaklarını belirtti. Baran, "Üstün Parkın İstasyon Caddesine bakan kısmına dükkanların yapılması ile yine, Üstün Park’ın eski özlenen hareketliğine kavuşmasını, İstasyon Caddesine dinamizm katmasını ve aynı zamanda önemli markalar için doğa ile iç içe konumda dükkanların cazibe oluşturmasını sağlaması hedeflenmektedir." 
KASAP HALİNİN MODERN HALE GELİYOR



Serkan Baran, İlçe merkezindeki kasap halinin daha modern bir şekilde yeniden inşa edileceğini söyleyerek, "Bu projemiz ise şehrimizin önemli değerlerinden biri olan kasaplarımızı ön plana çıkarırken, yöresel tatlarımızı Bor’a yakışır şekilde sunma fırsatı verecektir. Aynı zamanda altında 2 kat kapalı otopark bulunan projemiz, şehrin genel otopark sorununa da çözüm olması açısından fayda sağlayacaktır." dedi.
BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİ

bisiklet yolu ile ilgili görsel sonucu
TOKİ, Fatih ve İftiyan mahalleleri arasında bisiklet ve yürüyüş yolunun yapılacağını belirten Ak Parti Bor Belediye Başkan adayı Serkan Baran, "TOKİ mahallemizden başlayıp Fatih mahallesi üzerinden İftiyan TOKİ’ye kadar uzanan bisiklet ve yürüyüş yolu projemiz yine Bor’un ihtiyacı olan halkımızın sportif, sosyal, kültürel faaliyetlerini gidermek amaçlı ve Fatih Mahallesindeki hobi bahçeleri projemize de entegre olarak tasarlanmıştır." ifadelerini kullandı.
HOBİ BAHÇELERİ PROJESİ HAYATA GEÇECEK



Fatih Mahallesinde hobi bahçeleri yapacaklarını belirten Baran, "Fatih Mahallemizde başlatacağımız hobi bahçeleri yine sosyal anlamda aile kavramını güçlendirecek, çocuklarımızla hafta sonları güzel vakit geçirebileceğimiz, organik ürünlerimizi yetiştirebileceğimiz, kapalı alanları ve mini toprak kısımları bulunan her bütçeden hemşerilerimize uygun, ister kiralık ister satılık olacak şekilde planlamaktayız." dedi. 
KAYABAŞI’NA LOKANTA  AÇILACAK


Ä°lgili resim
Mevcut Müftülük binasının yerine modern bir lokanta yapacaklarını belirten Serkan Baran, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Müftülük binasının Kayabaşı’ndan taşınıp daha kolay ulaşılabilecek bir noktaya gelmesiyle, boşalan mevcut müftülük binasının lokantaya çevrilmesi planlanmaktadır.  Eşsiz manzarası, yöresel tatları ile belediye tarafından kâr amacı gütmeden işletilecek lokanta, hem Borlu esnafın kazanması hem de oluşturulacak istihdam ile işsizliğin giderilmesine katkıda bulunması noktasında ilçemize faydalı olacaktır."
HAYVAN BARINAĞI VE HAYVANAT BAHÇESİ


Görüntünün olası içeriği: açık hava
Başıboş sokak hayvanları için hayvan barınağı ve mini hayvanat bahçesini kuracaklarını da belirten Baran, "İlçemizin her mahallesinde ve özellikle şehir merkezinde fazlaca şikayete sebep olan başıboş sokak hayvanlarının modern şartlarda ağırlanacağı, barınağın yanı sıra çocuklarımıza hayvan sevgisinin kazandırılacağı mini bir hayvanat bahçesinin planlandığı proje." dedi.

TOKİ MAHALLESİ’NE MİLLET BAHÇESİ VE SPOR KOMPLEKSİ

TOKİ için önemli projelerinin olduğunu belirten ve seçilmesi durumunda bunları tek tek hayata geçireceklerini söyleyen Serkan Baran, "Vatandaşlarımızın hoş vakit geçirebilmesini sağlayacak kapalı ve açık kafeteryaların, basketbol, voleybol, futbol sahalarının ve bilumum spor aletlerinin bulunduğu; sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçların giderilebilmesinin amaçlandığı millet bahçesi yapacağız." dedi.

BELEDİYE OLARAK ÖNEMLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ



Ak Parti Bor Belediye Başkan adayı Serkan Baran, seçimi kazanıp göreve geldikleri takdirde Bor Belediyesinin üzerine düşen bütün görevleri yerine getireceğini belirtti. Başkan adayı Baran, "Temel ihtiyaçlar ve sosyo-kültürel eksikliklerin giderilmesi amaçlı uygulamayı planladığımız projelerimizin haricinde “Belediye Kent Bilgi Sistemi, Engelli Bireylerin Hayat Kalitesinin Arttırılması, Galericiler Sitesi, Yeni Terminal Binası Yapımı, Şehrin İhtiyaç Noktalarına Otoparklar Yapılması gibi belediyenin görevleri arasında yer alan ve ihtiyaç olduğu görünen projeler de Allah’ın izni hemşerilerimizin takdiri ile göreve geldiğimizde uygulayacağımız diğer işlerdir." dedi.
TERMİNAL KAVŞAĞINA BATTI-ÇIKTI



Serkan Baran, terminal kavşağına alt geçit (battı-çıktı) projesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Hayati bir ihtiyaç olarak görünen aynı zamanda milletvekillerimizi, hükümetimizi arkamıza alarak başaracağımız, sözünü aldığımız en önemli projelerimizden biri ise “Terminal Kavşağına Altgeçit (Battı-Çıktı) Projesi” olacaktır. Hastaneleri ve Mehmetçik Mahallesi’ni Niğde-Bor yolunun yoğunluğundan kurtaracak, özellikle ambulans yolunu rahatlatacak köprülü kavşak Bor’un çehresini değiştirecek. Yeni terminal ve öğretmenevi projelerinin de tamamlanması ile Bor’umuzun girişi bizlere yakışır bir düzene kavuşacaktır." diyerek sözlerini noktaladı.



Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
Niğdeli vatandas 5 yıl önce
Aman bi fabrika açalım gariban çalışsın demeyin yol yapacak kaldırım yapacak sosyal hizmet yapacak bunları geç biriniz yol yapıyor diğeriniz geri söküyo yeniden yapiyo