Bor ADD'den Cumhuriyet Meydanı Başvurusu

Atatürkçü Düşünde Derneği (ADD) Bor Şubesi Başkanı Ganime Şeren, eski Hükümet meydanının adının değiştirilmesi için başvuruda bulunduklarını açıkladı.

ÖZEL HABER 02.11.2020, 10:55 02.11.2020, 11:06



Haberin videosu alt kısımda...

ADD Bor Şubesi Başkanı Ganime Şeren, eski Hükümet meydanının adının Cumhuriyet meydanı olarak değiştirilmesi için başvuru yaptıklarını söyledi.

ŞEREN'DEN GAZETEMİZE ÖZEL AÇIKLAMALAR!

ADD Bor Şubesi Başkanı Ganime Şeren, gazetemize özel açıklamalar yaparak eski hükümet meydanının adının değiştirilmesini talep ettiklerini ifade etti. Başkan Şeren, "İlçemiz Bor'da eski hükümet meydanındaki bina daha önce yıkıldı. Buradaki kurumlar yeni hükümet meydanındaki binaya taşındılar. Artık resmi törenlerde orada yapılıyor. Fakat eski hükümet meydanı diye geçen yerde de çok güzel bir Atatürk heykelimizde var. Atatürkçü Düşünde Derneği Bor Şubesi olarak bizler ilçemizde Cumhuriyet meydanımızın olmadığını biliyoruz." dedi.

BAŞKAN ŞEREN: "BAŞVURU YAPTIK"

Cumhuriyet meydanı isminin Bor'a yakışacağını belirten Başkan Şeren, "Atatürkçü Düşünde Derneği Bor Şubesi yönetimi olarak kararımızı aldık, Bor Belediyesine bu konuda başvuruda bulunduk. Eski hükümet meydanının adının değiştirilmesi için müracaat ettik.Bu karar çıkarsa çok sevineceğiz. Çıkmazsa da bu işin arkasını bırakmayacağız, tekrar müracaat edeceğiz. Biz bu konuları halkımızla da paylaşıyoruz. Atatürkçü Düşünde Derneği Bor Şubesi olarak eski hükümet meydanının adının Cumhuriyet meydanı olarak yakışacağını ve halkımızın da buna destek vereceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"ÇIKACAK SONUCU BEKLİYORUZ"

Başvurularının hala değerlendirme aşamasında olduğunu söyleyen Şeren; "Biz, Bor Belediyesine bu konu hakkında başvurumuzu yaptık. Meclis toplantısı olmuş. Belediye'den bize şuanda bir yazı gelmedi. Eğer ki olumsuz bir sonuç çıkarsa yine Bor halkının desteğini alarak başvurumuzu yapacağız. Bor Belediye Başkanımız Serkan Baran'ın da bu düşüncemize destek vereceğine inanıyoruz. Belki biraz zorlukları olacaktır ama bu zorluklara katlanacağız. Eski hükümet meydanın adındaki gibi niye eskide kalalım? Cumhuriyet meydanı yapalım, Bor'a yakışanı yapalım" diyerek sözlerini noktaladı.

Haber: Oğuz Eser - ÖZEL

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)