Bor'da 73 Okulda 870 Derslik Var

Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilçe genelindeki okulların sayısı ve bu okullarda kaç öğrencinin eğitim öğretim hayatını sürdürdüğü belli oldu.

ÖZEL HABER 16.11.2020, 12:41 16.11.2020, 12:44
Bor'da 73 Okulda 870 Derslik Var


Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilçe genelindeki okulların sayısı ve bu okullarda kaç öğrencinin eğitim öğretim hayatını sürdürdüğü belli oldu.
Bor’da toplamda 73 okulda 12 bin 794 öğrenci eğitimini sürdürüyor. 
OKULLARDA DERSLİK SAYISI 870
Bor İlçe Merkezinde bulunan 73 okulda toplamda 870 derslik bulunuyor. Bu dersliklerin toplamında 12 bin 794 öğrenci eğitimini sürdürüyor. 
BOR GENELİNDEKİ KAÇ ÖĞRETMEN VAR?
Bor genelinde kaç adet öğretmenin olduğu da belli oldu. Buna göre Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilkokul, orta okul ve lise olmak üzere toplam 843 öğretmen öğrencilere ders veriyor. 
HER DERSLİKTE KAÇ ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR?
Gazetemiz muhabirlerinden Oğuz Eser’in derlediği bilgilere göre Bor genelinde derslik başına düşen öğrenci sayısı da belli oldu. 73 okulda 870 derslik bulunurken, ilkokulda derslik başına 18 öğrenci düşüyor. Ortaöğretim de derslik başına 20 öğrenci düşerken, mesleki ve teknik liselerde de bu sayı 10 olarak belirlendi.
EĞİTİM’E BİR HAFTA ARA
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugünden itibaren tüm öğrenciler için bir haftalık ara tatilin başlayacağını duyurdu.
Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "16 Kasım Pazartesi itibariyle başlayacağımız ara tatilde, öğretmenlerimiz mesleki gelişim programlarına çevirim içi ortamda katılabileceklerdir. Kendilerine şimdiden iyi ve verimli bir mesleki gelişim dönemi diliyorum. Çocuklar beni okulda görür görmez 'Hocam, ara tatil olacak mı?' diye soruyor. Meraklarını giderelim. Yavrum, ara tatiller hakkınızdır. Elbette olacak. 16 Kasım Pazartesi günü tüm öğrencilerimiz için bir haftalık ara tatil başlıyor. Şimdiden iyi ve sağlıklı tatiller diliyorum" ifadesini kullandı.
Haber: Oğuz Eser

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)