Bor'da Fırıncılar Zamlardan Şikayetçi

Son zamanlarda una gelen zamlardan şikayetçi olan ilçemizdeki fırıncı esnafı, artık mesleklerini sürdürmekte zorlandıklarını söylediler.

ÖZEL HABER 06.11.2020, 15:35 06.11.2020, 15:40
Bor'da Fırıncılar Zamlardan Şikayetçi


Son zamanlarda una gelen zamlardan şikayetçi olan ilçemizdeki fırıncı esnafı, artık mesleklerini sürdürmekte zorlandıklarını söylediler.
Ülke genelinde döviz korunun yükselmesine bağlı olarak gelen zamlar, vatandaşları olduğu gibi esnafları da zor durumda bırakıyor. 
İlçemizde fırıncılık mesleğinde faaliyetlerini sürdüren Uysallar Pide ve ekmek fırını sahibi Emre Uysal, gazetemize özel açıklamalar yaparak gelen zamlardan şikayetçi olduklarını ifade etti. 
UN FİYATI SÜREKLİ ARTIYOR
İşyeri sahibi Uysal, una sürekli zam geldiğini söyleyerek, "Un torbasının fiyatı her geçen gün artıyor. Her hafta farklı bir fiyatla kullanmak üzere un alıyoruz. Fırıncı esnafı olarak bu durumdan şikayetçiyiz. Daha önce 120 liraya aldığımız un torbasının fiyatı şuanda 150 lira olmuş durumda. Günlük üç torba un kullanıyoruz. Bu da günlük sadece 450 lira un maliyeti demek." dedi.
ZAMLAR UNLA KALMIYOR
Zamlardan çok etkilendiklerini belirten Emre Uysal, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Gelen zamlar sonrasında hem iş acısından hem de kar oranı açısından etkileniyoruz. Zamlar sadece un fiyatıyla sabit kalmıyor. Bugün ekmeğin hamurunda kullandığımız mayanın fiyatı 60 lirayken 100 liraya yükselmiş durumda. Daha önce tenekesini 250 liraya aldığımız tahinin fiyatı şuanda 400 liraya yükseldi. Kısacası fiyatlar sadece unda değil, mayada, tahinde, odunda da yükseliyor. Fiyatlar aldı başını gitti. Esnaf olarak bu durumdan şikayetçiyiz. Esnafı da geçtik artık müşterilerimizde şikayetçi durumda. Gelen malzemeler dolar üzerinden geliyor. Dolar üzerinden gelince toptancı bize ona göre fiyat veriyor ve o fiyattan almak zorunda kalıyoruz."
EKMEĞE ZAM BEKLİYORUZ
Uysal, bu maliyetlerden olumsuz etkilendiklerini söyleyerek; "Sürekli yapılan zamlardan sonra fırıncı esnafı olarak her geçen gün içeriye giriyoruz. Zamlara rağmen ekmeğe en ufak bir artış yapılmıyor. 250 gram ekmeği 1 lira 25 kuruştan satıyoruz. Şuanda ekmeğe zam yapılacağı söylentileri var ama resmi bir açıklama söz konusu değil. Fırıncı esnafı olarak ekmeğe az da olsa artış yapılmasını bekliyoruz." diye konuştu. 
SİMİT FIRINDA 1,5 PASTANEDE 2 LİRA
Kendilerinin simitte ürettiklerini belirten Uysallar Pide ve ekmek fırını sahibi Emre Uysal; "Biz sadece ekmek üretmiyoruz. Fırınımızda simitte üretiyoruz. Ürettiğimiz 70 gram simidi bu zamlara rağmen 1,5 liradan satıyoruz. Aynı simit pastanelerde 2 liradan satılıyor." dedi. 
UYSAL: “ARTIŞIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”
Artık bu fiyatlardaki artışın önüne geçilmesi gerektiğini belirten Uysal; "Una, mayaya, tahine, susama ve oduna gelen zamların artık önüne geçilmesi gerekiyor. Bu hem vatandaşlarımız için, hem de bizim için önem arz ediyor. Yetkililerimizin bu fiyat artışlarının biran önce önüne geçmesini istiyoruz." diyerek sözlerini sonlandırdı.
Haber: Oğuz Eser - ÖZEL

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
Fırıncı 3 yıl önce
Sayın meslektaşım ya bu deveyi güdecen ya bu diyardan gidecen kardeşim