Bor'da Sokak Köpekleri Tehlike Saçıyor

İlçemiz Bor'da sürü halinde gezen sokak köpekleri, vatandaşlara korku dolu anlar yaşatıyor.

ÖZEL HABER 09.11.2020, 10:08 09.11.2020, 10:13
Bor'da Sokak Köpekleri Tehlike Saçıyor


İlçemiz Bor'da sürü halinde gezen sokak köpekleri, vatandaşlara korku dolu anlar yaşatıyor.
Sokaklarda başıboş gezen sokak köpekleri, Bor'lu vatandaşları tedirgin ederken, gazetemize ulaşan okuyucularımız bu durumdan şikayetçi olduklarını söylediler. 
VATANDAŞLAR DURUMDAN ŞİKAYETÇİ
Bor'da son günlerde, cadde ve sokaklarda dolaşan başıboş köpeklerin sayısında artış gözlemleniyor. Gazetemize ulaşan vatandaşlar başıboş sokak köpekleri konusunda yetkililerden yardım beklediklerini söylediler. Hemen hemen her mahallede gece dışarı çıkan vatandaşlar başıboş sokak köpekleri ile karşılaşıyor. Grup halinde gezen köpekler, bazen araçlara, bazen de insanlara saldırıyorlar. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, "Akşam olunca sokak köpekleri daha çok ortaya çıkmaya başlıyor. Gece uyurken bile bazen sokak köpeklerinin seslerine uyanıyoruz. Sürü halinde gezdikleri için akşamları dışarı çıkarken korkmaya başladık. Sabahları erkenden işine, okuluna gidenlere bile saldırdıkları oluyor. Bu hayvanlar aç susuz, yetkililer gelsin bir çözüm bulsun." dediler. 
BAŞKA BÖLGELERDEN BIRAKIYORLAR
Köpeklerin bir çoğunun başka yerlerden bu bölgelere bırakıldığını iddia eden vatandaşlar, "Ne yazık ki bu hayvanları farklı yerlerden getirip buralara bırakıp gidiyorlar. İnsanlar kendi rahatları için başkalarının rahatlarını bozuyorlar. Bazı köpeklerde küpe yok. Bu da köpeğin riskli mi, kuduz mu olup olmadığını anlamamıza yardımcı olmuyor. Yetkililerin en kısa sürede bu duruma el atacaklarını ve bir yol bulacaklarını düşünüyoruz." dediler.
Haber: Oğuz Eser - ÖZEL


Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)