Bor’da fırınlar denetlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Denetim Seferberliği” kapsamında Bor İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıza Özkan ve ekiplerin katılımıyla ilçede bulunan ekmek fırınlarına sıkı denetim gerçekleştirildi.

SAĞLIK 27.11.2019, 15:18 27.11.2019, 15:20
Bor’da fırınlar denetlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Denetim Seferberliği”  kapsamında Bor İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıza Özkan ve ekiplerin katılımıyla ilçede bulunan ekmek fırınlarına sıkı denetim gerçekleştirildi.
Tarım ve Orman Bor İlçe Müdürü Rıza Özkan, gıda güvenliğine yönelik denetimlerin 81 il müdürlüğü ve illere bağlı yetkilendirilmiş ilçe müdürlüklerinde çalışan kontrol görevlilerince yürütüldüğünü söyledi.
İlçede denetim seferberliği başlattıklarını belirten Özkan, " ilçede faaliyet gösteren fırınlarda  denetimler yapılmaya başlandı. Denetimlerde işletmelerin asgari teknik hijyen şartlarına uyup uymadıkları, kullanılan malzemelerin temizliği, hijyeni ve istihdamı zorunlu personelleri denetleniyor. Tüketicilerimiz bir işletmede problemle karşılaştıklarında Alo 174 Gıda Hattı'na bildirdikleri taktirde 15 gün içerisinde gerekli denetimler yapılıp, şikayet sahibine geri dönüş yapılmaktadır. Tüketicilerin sağlıklı ürün yiyebilmesi için üretim ve ürünün satışına kadar tüm aşamalar uzman kontrol görevlilerimizce takip ve denetimi yapılmaktadır."

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)