İbrahim, Ameliyat Olabilmek İçin Yardım Bekliyor!

Niğde merkezde ikamet eden Zeynep Güneş isimli kadın eşinden ayrılarak Biri engelli 2 çocuğuna hem analık, hem babalık yapıyor.

SAĞLIK 16.12.2020, 14:48 16.12.2020, 14:48
İbrahim, Ameliyat Olabilmek İçin Yardım Bekliyor!

 

Niğde merkezde ikamet eden Zeynep Güneş isimli kadın eşinden ayrılarak Biri engelli 2 çocuğuna hem analık, hem babalık yapıyor. Güneş, karaciğerinde kitle ve kalp pili kullanan oğlu İbrahim Savaş’ın ameliyat olması için gereken paralarının olmadığını bu nedenle hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Kendisi gibi engelli olan oğlu, İbrahim Savaş için uzanacak yardım elini beklediğini belirten Zeynep Güneş, “ Daha önce Dündarlı Kasabası’nda oturuyordum. Bir kızım olduktan sonra da oğlum İbrahim oldu. Engelli doğduğu için eşim kabul etmedi, ölsün istedi. Öldüremezsen evini terk etmemi istedi. Bende çocuklarımı alıp evi terk ettim. Köyden merkeze taşındım. Eşimi mahkemeye verdim. Mahkemede çocuğumun ölmesini istiyor bu yüzden boşanmak istiyorum dedim. Mahkeme beni tek celsede boşadı. Sonraları evlere temizliğe gittim. O zamanlar 20 lira karşılığında bir kirada oturuyordum. İbrahim’i okula götürüp getiriyordum. 30 sene bu şekilde geçti” dedi.

Vatandaşların yardımlarıyla ayakta durduklarını ifade eden Güneş; “  Vatandaş yardım yapıyordu o şekilde geçim sağlıyorduk. Araçtan düştüm %67 engel kaldı. Bakım arası yardımı talep ettik. Bana da engelli maaş yardımı başvurusu yaptım. İkimiz birden olmuyormuşuz. 2 kişilik eve sadece 700 lira maaş girmesi gerekiyormuş. Fakat biz geçinemiyoruz. Hem oğlumun hem benim ilaç masraflarım var. Üzüntüden birçok hastalığım oldu. Kolesterol, şeker, tansiyon hastasıyım. Birde oğlum bu halde, ona da bakmak zorundayım. Oğlumun kalbinde kalp pili var. 5 yılı doldu. Tekrar ameliyat olması gerekiyor. Daha dün bakım parası olarak 1500 lira aldım. 500 lirası ev kirası, geçen ay ev kiramı ödeyemedim. Bu ay 1000 TL ödemem gerekiyor. 300 lirası doğalgaz, elektrik ve su parası da geri kalan parayla ödedim. Bana kalan hiçbir şey olmuyor.  Oğlumun karaciğerinde kitle varmış. Ameliyat olması gerekiyor fakat benim maddi durumum hiç yok. Kalçasında mantar oluştu ameliyat oldu. 2 senedir bez kullanıyor. Kendi derdimi bıraktım, onu düşünüyorum.  Allah’ın rızası için yardım istiyorum. Oğlumu ameliyat ettirmek istiyorum. Maddi olarak gücüm yetmiyor. Başka bir gelirim yok” diye konuştu.. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)