Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü İle NÖHÜ Protokol İmzaladı

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü İle Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü Arasında Protokol İmzalandı

SAĞLIK 13.06.2020, 15:44 13.06.2020, 15:49
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü İle NÖHÜ Protokol İmzaladı
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü arasında “Birlikte Kullanım Protokolü” imzalandı.
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü makamında gerçekleşen imza törenine, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ile Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünü temsilen Genel Müdür Prof. Dr. Hilmi Ataseven katıldı.
Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ve Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven, imza törenini sonrasında, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven’i de makamında ziyaret etti. Ziyarette, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ve Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven arasında yeni dönemdeki uygulamalar ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü arasında, eğitim, araştırma ve uygulama hizmetlerinin yürütülebilmesi ve bölgede ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerinin daha etkin, kaliteli, verimli ve ulaşılabilir bir şekilde sunulabilmesi için imzalanan protokol ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi, T.C. Sağlık Bakanlığı Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve T.C. Sağlık Bakanlığı Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında da yeni bir dönem başlamış oldu.
Ayrıca protokol ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sağlık Bakanlığına bağlı T.C. Sağlık Bakanlığı Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve T.C. Sağlık Bakanlığı Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinin birlikte kullanılmasına ilişkin usul ve esaslar da belirlenmiş oldu.
İmzalanan protokolün ardından açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ile organizasyon, Tıp Fakültemizde öğrenim gören öğrencilerin teorik ve uygulamalı eğitimleri, ortak araştırma faaliyetleri, sağlık personelinin disiplin ve özlük işleri ile mali konuların yer aldığı önemli bir protokol imzalandığını ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesinin kurulduğu günden itibaren devam eden gelişmesi imzalanan bu protokol ile yeni bir boyut kazanmıştır. Fakültemiz öğrencileri için de büyük önem arz eden “Birlikte Kullanım Protokolü” sayesinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi alanında uzmanlaşmış hekimler yetiştirecektir. Protokolün Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde’ye hayırlı olmasını diliyorum.” sözleri ile açıklamalarını sonlandırdı.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)