Korona Tedbirlerine Uymayanlara Ceza Yağdı

Niğde’de koronavirüs tedbirleri kapsamında il genelinde düğünlerde ve işyerlerinde yapılan denetimlerde 61 işletmeye ve 99 kişiye Niğde Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) ekiplerince maske ve mesafe kurulları uyulmadığı gerekçesiyle 257 bin TL para cezası kesildi.

SAĞLIK 08.09.2020, 13:42 08.09.2020, 13:44
Korona Tedbirlerine Uymayanlara Ceza Yağdı


Niğde’de koronavirüs tedbirleri kapsamında il genelinde düğünlerde ve işyerlerinde yapılan denetimlerde 61 işletmeye ve 99 kişiye Niğde Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi (İSDEM)  ekiplerince maske ve mesafe kurulları uyulmadığı gerekçesiyle 257 bin TL para cezası kesildi.

Niğde’de düğün salonları, mesire alanları, parklar, karantinaya alınan evler ile iş yerlerinde yapılan korona virüs denetimlerinde kurallara riayet etmeyenlere cezai işlem uygulandı. Niğde Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerince kent genelinde maske ve sosyal mesafe ihlalinde bulunan hijyen kurullarına uymayan 61 işletmeye ve 99 vatandaşa toplamda 257 bin TL para cezası kesildi. Korona virüs salgını sonrasında Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından açıklanan tedbirlere uymayan vatandaşlara ceza kesilmeye devam ediliyor. Pandemi sürecinin başladığı tarihten itibaren yapılan uygulamalarda, kurallara uymayan vatandaşlara, kapalı kalması gerekirken faaliyetlerini sürdüren iş yerlerine ve fazla yolcu alan toplu taşıma araç sürücülerine de cezai işlem uygulandı. Niğde’de bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve il genelinde bulunan belediyelerin zabıta amirlikleri tarafından yapılan denetimlerde alınan tedbirlere uymayan vatandaşlara ve işletmelere ceza kesilmeye devam ediliyor.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)