Niğde'de Korona Vakaları Artıyor

Niğde’de koronavirüs vaka sayılarının her geçen gün artmaya devam ederken ilimizde virüsten ölenlerin sayısı 14’e yükselirken iki gün içerisinde 101 kişinin testi pozitif çıktı.

SAĞLIK 18.08.2020, 14:42 18.08.2020, 14:43
Niğde'de Korona Vakaları Artıyor



Niğde’de koronavirüs vaka sayılarının her geçen gün artmaya devam ederken ilimizde virüsten ölenlerin sayısı 14’e yükselirken iki gün içerisinde 101 kişinin testi pozitif çıktı.
Kurban bayramından sonra ülke genelinde olduğu gibi ilimize de koronavirüs vaka sayıları tırmanışa geçti. İl genelinde maske takmanın zorunlu olmasına rağmen vatandaşlar ne maske takıyor nede sosyal mesafe kurullarına uyulmadığı gözlemlendi.

Bunca uyarılara, yaşanan acı vefatlara, çekilen ıstıraplara ve sarf edilen emeğe karşın halen aynı vurdumduymaz tavırlarla düğünlerde rahatlıkla el ele halay çekip oynana biliniyor, sırf iyi vakit geçirebilmek adına, tedbirlere uyulmadığı topluluklarda bulunuluyor. Belki de tüm bu rehavetin sebebinde halen bana bir şey olmaz, bana bulaşmaz, bulaşsa da bir şey yapmıyor gibi aslında içi boş gerçekten uzak fikir çağrışımları yatmaktadır. Şu an virüs hiç olmadığı kadar yakınımızda ve risk hiç olmadığı kadar büyüktür.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün ülkemizdeki seyriyle ilgili önemli bir değerlendirmede bulunarak, "Yeni hastaların büyük kısmı kolay iyileşebiliyor. Fakat yayılım, tedavisi zor ağır hasta sayısını artıyor" diyerek vatandaşları uyardı. Koronavirüs salgınında 1 Haziran'da normalleşmeye geçen ve vaka sayısı hızla artan ülkemizde bazı yeni tedbirler alındı. Sık sık maske ve mesafe uyarısının yapıldığı salgının seyriyle ilgili değerlendirmede bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir iyi, bir kötü haber verdi.

Günlük koronavirüs verilerini açıkladığı mesajında, "11 Marttan bu yana, tanı konmuş toplam hasta sayımız 250 bini geçti. Yeni hastaların büyük kısmı kolay iyileşebiliyor. Fakat yayılım, tedavisi zor Ağır Hasta sayısını artıyor." dedi.

Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nun 17 Ağustos'ta açıklanan son 24 saatlik verilerine göre; 1233 yeni vaka tespit edildi, vefat sayısı ise 22 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 996'ya, toplam vaka sayısı ise 250 bin 542'ye yükseldi.

Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 1002 hastanın daha taburcu olmasıyla, toplam iyileşen hasta sayısı 231 bin 971'a yükseldi. Toplam test sayısı 5 milyon 800 bin 88, ağır hasta sayısı 686, hastalarda zatürre oranı yüzde 7,5 oldu.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)