Ptt ve Defeterdarlık Personellerine Sağlık Müdürlüğünden İlk Yardım Eğitimi

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri Niğde’de görev yapan PTT ve Defterdarlık müdürlüğünde çalışan personellere ilk yardım eğitimi verdi.

SAĞLIK 24.01.2020, 16:38 24.01.2020, 16:39
Ptt ve Defeterdarlık Personellerine Sağlık Müdürlüğünden İlk Yardım Eğitimi

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri Niğde’de görev yapan PTT ve Defterdarlık müdürlüğünde çalışan personellere ilk yardım eğitimi verdi.

22 ile 23 Ocak tarihlerinde verilen ilk yardım eğitimi sonucunda eğitime katılan personele İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, tarafından İlk yardım eğitim sertifikaları ve İlk yardımcı kimlik kartları verildi.

Yaptıkları eğitim ile ilgili açıklamalarda bulunan Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, eğitimlere devam edeceklerini söyledi.

Müdür Dr. Dursun Koç , açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi; ‘‘Bilindiği üzere meydana gelen kazalardaki ölümler ve sakat kalmaların en büyük nedenlerden birisi de kazalara müdahale eden kişilerin ilk yardım uygulamalarını bilmemesinden veya yanlış uygulamalardan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle hayatı tehlikeye düşürecek herhangi bir durumla karşılaşıldığında yapılacak ilk yardımın zamanında ve tekniğine uygun yapılması önem arz etmektedir. Yapılan araştırmalarda kazalarda ölümlerin yaklaşık yüzde 10’u ilk 5 dakikada içerisinde, yüzde 50’ si ise ilk yarım saat içerisinde meydana gelmektedir. En son ulusal medyada da gündem oluşturan iki ilköğretim öğrencisinin solunum yoluna yabancı cisim kaçması neticesinde hayatlarını kaybettiği acı olay da İlkyardım Eğitimlerinin önemini bir kez daha ortaya çıkarmıştır.’’ dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Birimince Kamu ve Özel sektör çalışan vatandaşlara yönelik sertifikalı ilkyardım eğitimlerinin Bakanlığın emirleri doğrultusunda ücretsiz olarak verildiğine de vurgu yapan Müdür Dr. Koç, ‘‘ 22 ile 23 Ocak 2020 tarihlerinde ilimiz Defterdarlık ve PTT Başmüdürlüğü personeline yönelik sertifikalı ilkyardım eğitimi düzenlenmiş olup başarılı kursiyerlere sertifikaları ve ilkyardımcı kimlik kartları İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun KOÇ tarafından verilmiştir.   29/072016 tarihli ve 29429 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanan İlkyardım Yönetmeliğinin “ilkyardımcı ve zorunlu ilkyardımcı istihdamı” konulu 19. maddesinde de; “İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında; Az tehlikeli işyerlerinde, her 20 çalışan için 1 ilkyardımcı, Tehlikeli işyerlerinde, her 15 çalışana kadar 1 ilkyardımcı, Çok tehlikeli işyerlerinde, her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcı, bulundurulması zorunludur.”  hükmü yer almaktadır. Bu çerçevede; İl Sağlık Müdürlüğümüzce hem kamu kurum ve kuruluşlarının hem de özel sektörün sertifikalı ilkyardım eğitimi talepleri, ilgili mevzuat uyarınca değerlendirilip; eğitim programları düzenlenmeye devam edilmektedir. Sağlık Müdürlüğümüzce yapılan Sertifikalı İlkyardım Eğitimleri ile ilgili ayrıntılı bilgiyi 0 (388) 232 35 00 dahili 135’ ten alabilirsiniz.’’ diye konuştu.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)