Sağlık Müdüründen Sinüzit Uyarısı

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, sinüzitten korunmanın yollarını anlattı ve vatandaşlara sinüzit konusunda uyarıda bulundu.

SAĞLIK 07.01.2020, 14:38 17.01.2020, 12:10
Sağlık Müdüründen Sinüzit Uyarısı

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, sinüzitten korunmanın yollarını anlattı ve vatandaşlara sinüzit konusunda uyarıda bulundu.


Kış aylarının gelmesi ile birlikte vatandaşların sıkça şikayetçi olduğu  burun tıkanıklığı ve baş ağrılarının artmasından dolayı sinüzit ile ilgili uyarıda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, konu ile ilgili açıklamada bulundu.


Yaptığı açıklamada burun tıkanıklığı, burun akıntısı, baş ağrısı ve akut dönemde ateş ile kendini gösteren yüz bölgesinde bulunan hava boşluklarının iltihaplanması sonucu oluşan sinüzit yaşam kalitesini düşüren önemli sağlık sorunlarından birisi olduğunu söyleyen Müdür Dr. Dursun Koç, ‘‘Grip ve nezleden kapalı ortama, elektrikli ısıtıcılardan burun kıkırdağı eğriliğine dek bir çok etkenin yol açabildiği sinüzit ,normalde yaklaşık 10 günde tedaviyle iyileştirilebilen bir hastalık ,.Ancak bazı hastalarda durum kronikleşebiliyor.3 aydan uzun süren sinüzit olguları kronik sinüzit olarak değerlendiriliyor ve mutlaka bir KBB hekimi tarafından değerlendirilmesi gerekiyor ‘dedi.


Sinüzitten korunmanın 7 püf noktası olduğuna da değinen müdür Dr. Dursun Koç, ‘‘Yüz soğuktan korunmalı. Saçlar mutlaka kurutulmalı.Ortam nemlendirilmeli. Yüksek yastık kullanılmalı. Tuzlu karbonatlı sular ile bol burun yıkaması yapılarak sinüs akıntıları temizlenmeli.Sağlıklı beslenilmeli .Başta su olmak üzere bol sıvı tüketilmeli. Her gün sebze ve meyveye beslenmede yer verilmeli. Düzenli uyunmalı.Grip aşısı yaptırılmalı Evde hijyen kurallarına dikkat edilmeli. Bakteri ve virüsleri azaltmak için sık sık ortam havalandırılarak bulunulan mekanın havasının temizlenmesine de özen gösterilmeli.’’ diye konuştu.


 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)