Bengü: “Engellilerin Sorunlarına Çözüm Üreteceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Bor Belediye Başkan Adayı Şenol Bengü, engelli hemşehrilerinin sorunlarını çözmek için var gücüyle çalışacağını söyledi.

SİYASET 25.03.2019, 17:52 25.03.2019, 17:52
Bengü: “Engellilerin Sorunlarına Çözüm Üreteceğiz”
Cumhuriyet Halk Partisi Bor Belediye Başkan Adayı Şenol Bengü, engelli hemşehrilerinin sorunlarını çözmek  için var gücüyle çalışacağını söyledi. 
Haber-Fotoğraf: Gizem Çaprak 
CHP Belediye Başkan Adayı Bengü, kentimizdeki yapılaşma düzenindeki sorunların, engelli vatandaşlarımızı derinden etkilediğini söyledi. Başkan Adayı Bengü; “ memleketimizin engelli yurttaşlarımız tarafından rahat kullanılabilmesi için hem sosyal hem de fiziksel anlamdaki tüm engelleri kaldıracağız. İmar planlarını ve kentsel tasarım projelerini fiziksel engellerin ortadan kaldırılmasını sağlayacak biçimde hazırlayacağız. Engelli vatandaşlarımız için sağlanacak belediye hizmetlerinde sosyal devlet ilkesini bilimsel ölçüleri ve uluslar arası standartları esas alacağız” diye konuştu. Bengü, engelli vatandaşlarımızın kullanabilecekleri toplu taşıma araçlarını yaygınlaştıracaklarını ifade ettiği konuşmasında hasta ve engelli bireylerin hastane, sağlık ocağı gibi kurumlara ulaşımlarını sağlayacakları araçların temin edileceğini de belirtti. Şenol Bengü; “kaldırımlarda engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla yürüyebilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapacağız. Engelli çocuklarımız için kreş ve eğitim merkezlerinin sayılarını arttırarak ihtiyaçlara karşılık bulunmasını sağlayacağız. Engelli hemşehrilerimizin spor yapmaları ve sosyal etkinliklere katılmaları için gerekli tesislerin oluşturulmasını, sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde üstleneceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)