Gültekin: 200 Milyar TL Destek Verildi

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında yapılan desteklemeler hakkında açıklamada bulundu.

SİYASET 27.04.2020, 13:43 27.04.2020, 16:18
Gültekin: 200 Milyar TL Destek Verildi

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında yapılan desteklemeler hakkında açıklamada bulundu.

Milletvekili Gültekin açıklamasında; Dünya ve ülkemiz daha önce hiç görülmemiş bir koronavirüs salgını ile mücadele etmektedir. Bu süreçte hem sağlık, hem de ekonomik tedbirlerimizi hayata geçirerek salgınla mücadele de en başarılı ülkelerden birisi konumuna geldik. Uluslararası ekonomiyi fazlasıyla etkileyen bu salgında bizde ülkemizin ekonomisini ayakta tutmak için gerekli tedbirleri almaktayız." dedi.

“Tek gayemiz bu salgından en kısa sürede en az hasarla çıkmaktır”

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, "Salgınla mücadele kapsamında, vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza destek olarak, bu süreci en az hasarla atlatmanın gayreti içindeyiz.  Bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde TBMM’de bu salgının ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması hakkında kanun çıkardık. Bu kanunumuz ile vatandaşımızı, esnafımızı, işçimizi kısacası toplumuzun tüm kesimlerini ilgilendiren düzenlemeler gerçekleştirdik.

Şunu çok net ifade edebilirim ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde başta sağlık olmak üzere 18 yıldır atılan her bir adım bizi bu günlere hazırlamıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile diğer bakanlıklarımız ekonomik istikrarın sağlanması, işletmelerimize ve vatandaşlarımıza destek olmak için gerekli tüm önlemleri almışlar ve almaya da devam etmektedirler. Sayın Cumhurbaşkanımızın İstikrar Kalkanı adını verdiği, şefkat eliyle toplumumuzun her kesimini kucaklayan 100 milyar liralık İstikrar ve Güven Kalkanı Paketi ile Devlet Millet el ele verip bu zor günlerin üstesinde de geleceğiz inşallah. Tek gayemiz bu salgından en kısa sürede kurtulmak ve eski günlerimize dönmektir."

“Destekleme toplam tutarı 200 milyar Türk Lirası”

Destekleme tutarının toplam 200 milyar TL'ye ulaştığını belirten Gültekin, "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığımızın devreye aldığı adımlar ile vergi ödemeleri, ticari hayatın aksamaması için alınan tedbirler, kısa çalışma ödeneği asgari ücret desteği, bireysel esnaf ve işletmelere yönelik destek paketi ile üretim gücümüze, esnafımıza ve istihdamımıza koruma kalkanı sağlamıştır. Bu kapsamda bugüne kadar yapılan destekleme toplam tutarı 200 milyar Türk Lirasına ulaşmıştır. Şu ana kadar yaklaşık 4,4 milyon ailemize 1.000 TL nakdi destek yardımında bulunduk. Ayrıca bu kapsama girmeyen ve bu dönemde gelirini işini kaybeden vatandaşlarımıza da 1.000 lira nakdi yardım desteği yapacağız. Bu kapsamda başvurular e-devlet üzerinden başlamış bulunmaktadır.  Vatandaşlarımızın bireysel ihtiyaçları için devreye aldığımız temel ihtiyaç desteği kapsamında şu ana kadar 3 Milyon 977 bin vatandaşımıza 22 Milyar 295 milyon TL lira kaynak sunulmuştur. Bunun yanında esnaf destek paketi için 582 bin esnafımız başvuruda bulundu. Tam 448 bin 148 esnafımıza 8 milyar 390 milyon lira finansman tahsisi yapıldı. Paraf Ticari Kart içinde esnafımızdan 324.814 başvuru geldi. 303 bin 565 esnafımıza kartları tahsis edildi. Paraf kart ile beraber esnafımıza sunduğumuz finansman desteği toplamı 16 milyar 861 milyon TL’ye ulaşmış durumdadır. İşletmelere sunduğumuz KGF kefaletli işe devam desteği kapsamındaki başvurulara 143 Bin 769 firma başvuru yapmış olup,119 bin 804 firmamıza 107 milyar 412 milyon TL finansman desteği sağlamış olduk. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki vatandaşımızın, esnafımızın, kobilerimizin, şirketlerimizin ihtiyaç ve talepleri devletimiz tarafından sürekli yakından takip edilmekte ve buna yönelik önlemler hızla alınmaktadır." dedi.            

        “Virüsün Yayılma hızı kontrol altında”       

Virüs salgınının ilk ortaya çıktığı günlerden itibaren, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde hızlı kararlar alarak ve süratle uygulamaya geçirerek virüsün etkisini ve yayılma hızını kontrol altına aldık diye sözlerini sürdüren Gültekin, "İyileşen hasta sayısı günlük vaka sayısını geçmeye başladı. Başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA olmak üzere tüm ekibine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda bu virüsten kurtulacağız. Bu süreçte ekonomiden sağlığa tüm alanlarda sergilenen performans,  milletimizin ortaya koyduğu eşsiz dayanışma ruhu ve devletimizin dünyadaki 54 ülkeye yaptığı yardımlar ile ülkemize karşı bir teveccüh ve güven oluşmuştur. Bu güvenin ekonomik yatırımlara ve güçlü işbirliklerine dönüşeceğine dair oldukça güçlü sinyaller almaktayız. Ayakta tuttuğumuz üretim gücümüz, krizlerden sonra hızlı toparlanma refleksimize sahip piyasalarımız ve sağlam ekonomik alt yapımız ile virüs salgınından sonrası için büyük bir potansiyelimiz olduğunu görmekteyiz. Bu potansiyelimizi en iyi şekilde hayata geçirip, işlerimize geri döneceğiz. Koronavirüsün ekonomik hayata etkilerinin azaltılması yönünde yaptığı yoğun çalışmalardan dolayı Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat ALBAYRAK’a teşekkür ediyorum."

GÜLTEKİN'DEN RAMAZAN MESAJI

Niğdeli hemşehrilerimin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum diyen Gültekin: “Rahmet ve bereket iklimi olan Ramazan ayına kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbim bu mübarek günlerde ülkemize milletimize ve tüm insanlığa rahmetiyle muamele etsin ve bizleri hastalıklardan bu sıkıntılardan kurtararak bayrama kavuştursun.” Dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)