Gürer: “Neden vekalet?”

Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığındaki ‘vekâleten görev’ yapan üst düzeyleri TBMM gündemine taşıdı.

SİYASET 21.09.2019, 16:15 21.09.2019, 16:18
Gürer: “Neden vekalet?”
Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığındaki ‘vekâleten görev’ yapan üst düzeyleri TBMM gündemine taşıdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında üst düzey görevler neden vekaletle yöneltiliyor?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığındaki üst düzey kadrolarda vekâleten görev yapan kişi sayısına ve bağlı şirketlerdeki boş yönetici pozisyonlarına ilişkin yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Bakan Fatih Dönmez’den yanıt geldi.

“51 ÜST DÜZEY VEKALETEN GÖREVİ YÜRÜTÜYOR!”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesini yanıtlayan Fatih Dönmez’den gelen yanıt adeta itiraf niteliğindeydi. Bakan Dönmez, üst düzey görevlerde toplam 51 kişinin vekâleten görev yaptığını söylerken, bağlı şirketlerdeki boş yönetici pozisyonlarına ilişkin yanıt vermekten kaçındı.

“VEKALETLER BAKANLIĞI”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Üst düzey görevlerde toplam 51 kişinin vekâleten görev yapması dikkat çeken bir durumdur. Vekâleten görev neden bu denli çok ve uzun süreli sorgulamak lazım. Uygun yönetici bulmakta sorun mu yaşanıyor? Vekaletler bakanlığı gibi ama ülkenin en önemli yönetim merkezlerinden biri bu bakanlık. Enerji politikaları burada belirleniyor. Üst düzey görevler, üst düzey bilgi ve beceri gerektirir. Bu üst düzey kişilerin vekaleten görev yapmalarının bir gerekçesi olmalı” dedi.

…..

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, “Bakanlık ve bağlı kurumlarda üst düzey kadrolarda vekâleten görev yapan kişi sayısı ne kadardır? Bakanlığa bağlı şirket varsa bu şirketlerin yönetim kurulu üyelikleri içinde yönetici pozisyonunda boşluklar var mıdır? Müdür olarak vekâleten görev yapan il müdürü var mıdır, varsa boş kadroların doldurulmama nedeni nedir?” şeklindeki önergesine verdiği yanıtta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez:

“Bakanlığımız merkez teşkilatı ile bağlı kurum ve kuruluşlarımızda 3 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesinin ekli I ve II sayılı cetvellerinde yer alan üst düzey görevlerde toplam 51 kişi vekâleten görev yapmaktadır. Bakanlığımız bağlı kurum ve kuruluşlarına bağlı şirketlerin yönetim kurulu üyeliklerine mevzuatına göre atama yapılmaktadır. Bakanlığımız teşkilatında il müdürü kadrosu bulunmamaktadır” ifadesini kullandı.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)