Gürer sordu, Bakan Selçuk yanıtladı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şehit ve malul gazi çocuklarının vakıf üniversitelerinde burslu okutulmaları konusunu cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği yazılı soru önergesiyle TBMM Gündemine taşıdı.

SİYASET 20.07.2019, 18:24 20.07.2019, 18:26
Gürer sordu, Bakan Selçuk yanıtladı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şehit ve malul gazi çocuklarının vakıf üniversitelerinde burslu okutulmaları konusunu cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği yazılı soru önergesiyle TBMM Gündemine taşıdı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle yöneltmiş olduğu ‘Şehit ve malul gazi çocuklarının vakıf üniversitelerinde burslu okuyabilmelerine yönelik düzenleme önerisine ilişkin’ yazılı soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan yanıt geldi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yanıtlanması istemiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, “Şehit ve malul gazi çocuklarının mevzuatımıza göre; özel okul, dershane vb. gibi yerlerde ücretsiz okuma hakkı bulunmaktadır. Bazı vakıf üniversiteleri şehit ve malûl gazi çocuklarına sınavı kazanmaları halinde burslu okuma imkânı sağlamaktadır. Konunun kanuni zemine oturtularak şehit ve malul gazi çocuklarının vakıf üniversitelerinde burslu okutulmaları yönünde bir düzenleme düşünülmekte midir?” şeklindeki sorularını yöneltti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun Ek 9 maddesi ile Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 20’nci maddesi gereğince öğrencilerden alınacak ücretin üniversitelerin mütevelli heyetleri tarafından belirlendiği, vakıf yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrencilere verilecek burs ve indirimlerin ise "Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuz" unda yer almakta olduğu, ayrıca ilgili yükseköğretim kurumlarının mer'i mevzuatları ile düzenlenmekte olduğu ve resmi internet adreslerinden ilan edildiği belirtilmektedir” yanıtını verdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şehit ve gazi çocuklarının vakıf üniversitelerinde bedelsiz öğrenim görmelerinin sağlanması şehit ve gazilerimize olan vefa borcumuz. Bu konu mevzuat ile  geçiştirilecek bir durum değil” dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un vermiş olduğu olumsuz yanıt üzerine konu ile ilgili Kanun Teklifi verdiğini söyledi. Gürer, “Canlarını feda etmekten çekinmeyerek görev yaparken hayatını kaybeden şehitlerin geride kalan dul ve yetimleri ile malul ve gazilerin taleplerinin olabildiğince yerine getirilmesi her şeyden önce kutsal vatandaşlık görevidir. Ülkemizde gittikçe ağırlaşan yaşam koşulları; zaten acı kayıplar vermiş, maddi manevi sıkıntılar yüklenmiş şehit aileleri, harp malulü ve gazilerimizin hayatlarını daha da zorlu hale getirmektedir. Ve ne yazık ki, her geçen gün gelen acı ve üzücü haberlerle bu durumu yaşayan aile ve birey sayısı gittikçe artmaktadır. Yapılan düzenlemelerle bir kısım haklarını edinmiş olsalar da bu, vazifenin büyüklüğü ve kutsallığı yanında yetersiz kalmaktadır” dedi.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)