Gürer: “Zamlar, vatandaşın belini büküyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de beş ilçe, on iki kasaba ve yirmi bir köyü ziyaret etti. Kahvehanelerde yurttaşlarla görüşen Gürer, esnafları da iş yerlerinde ziyaret etti. Gürer, “Sorun çok, bizde sorunları önergelerle bakanlara iletiyoruz ama Cumhurbaşkanı ülkenin tek yöneticisi. Cumhurbaşkanı, sorun çözmek yerine, sorun anlatana fırça atıyor” dedi.

SİYASET 21.08.2019, 12:15 21.08.2019, 12:17
Gürer: “Zamlar, vatandaşın belini büküyor”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de beş ilçe, on iki kasaba ve yirmi bir köyü ziyaret etti. Kahvehanelerde yurttaşlarla görüşen Gürer, esnafları da iş yerlerinde ziyaret etti. Gürer, “Sorun çok,  bizde sorunları önergelerle bakanlara iletiyoruz ama Cumhurbaşkanı ülkenin tek yöneticisi. Cumhurbaşkanı, sorun çözmek yerine, sorun anlatana fırça atıyor” dedi.



Seçim bölgesi Niğde’de, patates, buğday, arpa, fasulye, nohut ve lahana üreticileri ile bir araya gelen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Üreticiler girdi fiyatlarındaki artıştan şikâyetçiler. Hasat döneminde, devletin açıkladığı rakama değil tüccarın belirlediği fiyata mahkûmlar ve bu üreticiyi çok zor duruma sokuyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ile iktidar, mağdur olan üreticinin, çiftçinin yanında olmuyor” dedi.



“ÇİFTÇİ, “YANDIM” DİYOR, VATANDAŞIN DEĞİŞİM BEKLENTİSİ ARTMIŞ”

Çiftçi, işçi, işsiz, emekli ve esnafın sorunlarının giderek katladığını, sürekli gelen zamların yanında, ekonomik krizin her alanda etkisini gösterdiğine görüşmelerinde tanık olduğunu belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Vatandaş yaşam biçimini değiştirmiş, daha az tüketiyor. Kemeri iyice sıkmış, öyle ki kahvehanelerde çay tüketimi azalmış. Ekonomideki daralma, esnafa direkt yansımış. Bayram nedeni ile bölgeye büyük şehirlerden gelen misafirler, dönüşte baba ocağından, tarlada ne üretiliyorsa onu yüklenip gidiyor. İşsizlik büyük sorun. Kime dokunsanız dert yanıyor. Elektrik faturaları katlamış, özellikle tarımda yer altı sulama suyunun elektrikle çıkartılması çiftçiye “yandım anam” dedirtiyor. Besiciler sütten ve hayvandan kazanç sağlayamaz durumda olduklarını anlatıyorlar. İktidarın sorunları çözeceğini umut edenlerin  sayısı oldukça düşmüş, değişim beklentisi artmış” dedi. 



“EYT’LİLER HER YERDE”

İntibak yasası, çırak ve staj döneminin sigorta kapsamına dahil edilmesi, söz verilip bir türlü gerçekleşmeyen 3600 ek gösterge, kadınların sigorta öncesi doğum borçlanması, eğitimini bırakmak zorunda kalan  öğrencilere af, mezun olan öğrencilerin KYK’ya olan borçlarının iş buluncaya kadar ertelenmesi ve de çok büyük mağduriyete dönüşen emeklilikte yaşa takılanların durumunun çok yerde konuşulduğunu hatırlatan CHP Milletvekili Gürer, “Bu Kanun Tekliflerinin yasalaşmasını bekleyen milyonlar var. EYT, ülkemizde çözüm bekleyen birincil soruna dönüşmüş durumda” dedi.



“ESNAF, ZİNCİR MARKET VE AVM BASKISI ALTINDA”

Vatandaşla görüşmeleri sırasında, AKP iktidarlarının; çiftçi, işçi, işsiz, emekli, engelli, esnaf ve memurun sorunlarını çözmek yerine,  rakamlarla oynayarak gerçeği ters yüz etme çabası içinde olduğunu ifade eden CHP’li Gürer, “Esnaf, zincir market ve AVM baskısı altında, 65 yaş maaşım kesildi diyen çok kişi var. Okullar açılacak, çocuğum için iyi okul arıyorum diye dert yanan var. Sigara zamlarına tepkisini belirten var. Çay ve simit hesabı ile asgari ücretle yaşayamaz duruma geldiğini anlatan var. Sorun çok,  bizde sorunları önergelerle bakanlara iletiyoruz ama Cumhurbaşkanı ülkenin tek yöneticisi. Cumhurbaşkanı, sorun çözmek yerine sorun anlatana fırça atıyor” dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
Hazim ùnver 5 yıl önce
Sayin vekilim Kendi dusen aģlamaz o gittiģin yerlerde akp ye yùzde kaç oy cikti onu hesapla sonra Konus bùgun secim olsa gittiģin koyler gine akp ye oy veriller onun icin kendini hic yorma onlarin beyinleri yikanmis saygilarimla