MHP’li Kılavuz: "Doğu Türkistan haklı davamızdır"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Doğu Türkistanlı Uygur Türkleri’ne dair TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı.

SİYASET 21.04.2021, 10:38 21.04.2021, 10:47
MHP’li Kılavuz:


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Doğu Türkistanlı Uygur Türkleri’ne dair TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, “Çin’in Doğu Türkistan’da inanç ve ibadet özgürlüğüne karşı olan tutumu nedeniyle camiler, din adamları, dinî yayınlar ve faaliyetler daima Çin yönetiminin hedefindedir. Oruç tutan soydaşlarımız yemeye ve içmeye zorlanmakta, her türlü ibadet, aşırılık adı altında terör faaliyeti sayılmaktadır.” şeklinde konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un yapmış olduğu konuşma: Çin’in Doğu Türkistan’da inanç ve ibadet özgürlüğüne karşı olan tutumu nedeniyle camiler, din adamları, dinî yayınlar ve faaliyetler daima Çin yönetiminin hedefindedir. Oruç tutan soydaşlarımız yemeye ve içmeye zorlanmakta, her türlü ibadet, aşırılık adı altında terör faaliyeti sayılmaktadır. Doğu Türkistan’a Türk’ün mührünü vuran tarihi yapılar bir bir yıkılmakta, Uygur Türkleri’nin dilleri, kültürleri, tarihleri, edebiyatları, milli kimlikleri yok edilmektedir. Yarım asırlık mazimizle, ülkücüler olarak nerede bir Türk varsa Bütün varlığımızla, kalbimizle, aklımızla ve duamızla yanındayız. Doğu Türkistan haklı davamız, Esir Türk yurtları kanayan yaramız, Turan ülküsü ses bayrağımızdır. Al bayraktan gök bayrağa selam olsun. Yaşasın Doğu Türkistan Yaşasın Uygur Türk’ü soydaşlarımız." dedi.
Haber Merkezi

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)