Milletvekili Ergun'dan 19 Mayıs Mesajı

AK Parti Niğde Milletvekili TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yavuz Ergun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 101. Yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

SİYASET 19.05.2020, 12:59 19.05.2020, 12:59
Milletvekili Ergun'dan 19 Mayıs Mesajı

AK Parti Niğde Milletvekili TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yavuz Ergun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 101. Yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

 

Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla birlikte aziz milletin umutlarının canlandığını ve kendi kaderini yeniden tayin edeceği İstiklal Mücadelesinin başlatıldığını vurgulayan Milletvekili Ergun, Samsun'da atılan tarihi adımın heyecanının, dalga dalga Anadolu'nun, tümüne yayıldığını, bu sayede, vatanın işgalden kurtarılması için azimli ve kararlı bir mücadele başlatıldığını söyledi.

 

 

Milletvekili Ergun; “Bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen başlatılan bu yürüyüş, milletimizin birlik ve beraberliğinden, aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenmesinden güç almış, işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için bir millet ayağa kalkmış, dönemin çok ağır şartlarına rağmen tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazılmıştır” dedi.

 

Milletvekili Ergun  mesajında, 19 Mayıs’ın yeni Türk devletinin ilk adımı olduğunu hatırlatarak, "Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarınızda daha da yükselteceksiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine sizler taşıyacaksınız. Türk milletinin hayatındaki dönüm noktalarından birisi olan 19 Mayıs yeni Türk devletinin de ilk adımı olmuştur.19 Mayıs 1919’da, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Milletimizin şahlanışının 101’inci yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu Milletçe yaşıyoruz.

 

 

Bugün Türkiye'nin en önemli serveti gençlerimizdir. Bizler, genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkânlara kavuşması, dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkân ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz” dedi.

 

AK Parti Niğde Milletvekili TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yavuz Ergun: “Genç nesillerimizin, kendilerine sunulan fırsat ve imkânlardan azami ölçüde istifade edeceklerine, mazimizden aldıkları ilhamla, Türkiye'yi daha da büyütmek, hedeflerine ulaştırmak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyorum.

Başta gençlerimiz olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, şükranla anıyorum" dedi.

 

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)