Ölümcül Virüsü Ticari Kazanca Dönüştürüyorlar

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çin’de ortaya çıkan ve pek çok ülkede binlerce can alan corona virüs tehdidinin ithal ürünlerle ülkeye girme ihtimalini, Tarım ve Orman Bakanlığı’na yönelttiği yalızı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

SİYASET 12.03.2020, 17:34 12.03.2020, 17:35
Ölümcül Virüsü Ticari Kazanca Dönüştürüyorlar

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çin’de ortaya çıkan ve pek çok ülkede binlerce can alan corona virüs tehdidinin ithal ürünlerle ülkeye girme ihtimalini, Tarım ve Orman Bakanlığı’na yönelttiği yalızı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, dünyayı adeta kasıp kavuran corona virüsü farklı bir boyutuyla TBMM gündemine getirdi. 

SOĞUTULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE DİKKAT 

Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığına yönelttiği soru önergesinde, Çin’de başlayan ve pek çok ülkede görülen corona virüsün özellikle soğutulmuş gıda ürünlerinde barınma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekti. 

ÇİN’DEN İTHAL EDİLEN ÜRÜNLERİN RİSKİ VAR MI?

Türkiye’nin Çin’den çerezlik ayçiçeği, pirinç, karma yem, tatlandırıcı, ceviz, sarımsak, konserve domates, glikoz şurubu gibi ürünler ithal ettiğine vurgu yapan Gürer, dondurulmuş ya da soğuk zinciri ile ülkemize getirilen ithal ürünlerin corona virüs açısından riskli olup olmadığının resmi olarak açıklanması gerektiğini belirtti. 

İTHAL HAYVANLARLA İLGİLİ ÖNLEM ALINIYOR MU?

Ortaya çıktığı aralık ayından bu yana dünyada 3 binin üzerinde can alan corona virüsün hayvanlar arasında yaygın olan bir virüs tipi olduğunu hatırlatan CHP Milletvekili Gürer, zoonotik olarak tanımlanan ve hayvandan insana geçebilen corona virüsün ithal edilen hayvanlar nedeniyle ülkemizde bir sorun yaşanıp yaşanmayacağının da açıklanmasını istedi. 

CHP Niğde Milletvekili Gürer ayrıca, corona virüsün Çin’de gıda üretimi bakımında sorun yaşatacağının dikkate alınarak, önümüzdeki yıl Çin’den bazı ürünlerin ithal edilmeyeceği göz önünde bulundurulduğunda bazı ürünlerde fiyat artışı yaşanabileceğini vurgu yaptı. Gürer, “Çin'de, barbunya gibi, patates gibi, ülkemizde de yetişen ve yurt dışı satımı yapılabilecek ürünlerin de yetiştirme alanları var. Bu bağlamda bir çalışma yapılıyor mu? dedi.

ÖNLEM ALINMALI

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ilk olarak Çin’de ortaya çıkan ve dünyada giderek yayılan ölümcül corona virüsü ticari kazanca dönüştürmek isteyenlere Sağlık Bakanlığı’nın müdahale etmesi gerektiğini söyledi. 

 BİLGİ KİRLİLİĞİNE DİKKAT!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ilk olarak Çin’de ortaya çıkan ve aralarında sınır komşularımızın da bulunduğu pek çok ülkede bugüne kadar 2 binden fazla can alan corona virüs ile ilgili sosyal medyada ve bazı TV kanallarındaki bilgi kirliliğine dikkat çekti. 

ÖLÜMCÜL VİRÜSÜ BİLE TİCARİ KAZANCA DÖNÜŞTÜRÜYORLAR 

Virüsün ne olduğunu bilmeyenlerin bile virüs için tedavi yöntemleri önerdiğini, kelle paçadan keçiboynuzuna kadar tedavi yöntemlerinin önerildiğini belirten Gürer, Tıpkı aşıyla ilgili yanlış bilgiler gibi aklına esen konuşuyor. Bu sorunlar, bilgi, bilimsellik ve tıp uzmanlık alanı olanlarla aşılıp takip edilecek bir durumdur. Hastalıktan dahi rant yaratmak isteyenlere izin verilmemelidir” dedi. 

KRİZ MASASI KURULMALI 

Corona virüs gibi milyonlarca insanı tehdit eden hastalıktan bile rant elde etmek isteyenlere izin verilmemesi gerektiğini ifade eden CHP Milletvekili Gürer, “Süreç sağlıklı takip edilmelidir. Bakanlık bilgileri önemlidir. Sağlık ticari alan kılınmamalıdır. Sağlık Bakanlığı sürekli kamuoyunu bilgilendirmeli, gerekli önlemler alınmalı, ülkemize virüsün yayılmaması için daha gerekli tedbirlere başvurulmalıdır” şeklinde konuştu.

ELEKTRİK FATURASI ÇİFTÇİYİ KORKUTUYOR

Gürer: Çiftçinin hasada kadar elektriği kesilmesin

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, elektrik fiyatlarının, son 2 yıl içinde %100 artması nedeniyle mağduriyet yaşayan çiftçilerin sorunlarının belirlenip gerekli düzenlemelerin yapılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırma Önergesinde, her ay belirli bir geliri olmayan üreticilerin elektrik faturalarının, ürünlerin hasat dönemi dikkate alınarak yılda bir ya da iki kez olacak şekilde tahsil edilmesini önerdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin tarımsal sulamadan kaynaklanan elektrik enerjisi borçlarını, Meclis Araştırma Önergesiyle yeniden güdeme taşıdı.

Gürer, başta tarımsal sulama olmak üzere seralarda ısıtma, havalandırma, nemlendirme, serinletme, aydınlatma, otomasyon, hayvansal üretimde elektrik enerjisi kullandığına dikkat çekti.

2 YIL İÇİNDE YÜZDE 108,2 ZAM

Tarımsal sulamada üreticilerin sürekli artış gösteren elektrik fiyatlarından mağduriyet yaşadığına vurgu yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ocak 2018-Ocak 2020 döneminde fiyat artışlarının yüzde 108,2’ye alıştığını anımsattı.

ELEKTRİK ŞİRKETİNİN ALACAĞI DEVLET ELİYLE TAHSİL EDİLİYOR

Üreticilere ödenen desteklemelerin borçlarına mahsuben elektrik şirketlerine aktırıldığını, bu şekilde şirketlerin alacağının devlet eliyle tahsil edildiğini anlatan Ömer Fethi Gürer, bu uygulamanın kaldırılması gerektiğini kaydetti.

BORÇSUZ ÇİFTÇİDEN YÜKSEK MİKTARDA TEMİNAT İSTENİYOR

Üreticilerin aradıkları zaman elektrik dağıtım şirketlerinde muhatap bulmakta güçlük çektiği gibi, ödemelerde en ufak bir aksama olması halinde elektriklerinin anında kesildiğine işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Elektrik aboneliği olan üreticilerimizin elektrik dağıtım şirketine borcu bulunmadığı halde şirket tarafından bir yıl önceki tüketim miktarları dikkate alınarak üreticilerimizden yüksek miktarlarda teminat istenmesi de karşılaşılan sorunlardan biridir” dedi.

FATURALAR HER AY DEĞİL, YILDA BİR YA DA İKİ KEZ TAHSİL EDİLMELİ

Gürer, Meclis Araştırma Önergesinde, “Aylık fatura düzenlenmesi üreticilerimizi sıkıntıya sokmaktadır. Her ay düzenli bir geliri olmayan üreticilerimizin, elektrik faturalarınıaylık olarak ödemeleri mümkün değildir. Gerekli yasal düzenlemeler yapılarak tarımsal sulama abone grubundan elektrik alan üreticilerimiz için aylık tahakkuk uygulamasından vazgeçilmeli, ürünlerin hasat dönemi dikkate alınarak yılda bir ya da iki kez olacak şekilde tahsilat yapılmalıdır.

Üreticilerimiz haliyle elektrik dağıtım şirketleri ile muhatap olmaktadır. Üreticilerimizin içinde bulunduğu durum göz önüne alınarak elektrik dağıtım şirketleri tarafından gerekli kolaylık sağlanmalıdır” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)