Tecimer'den Çanakkale Zaferi Programı

Milliyetçi Hareket Partisi Bor Belediye Başkan Adayı Mustafa Tecimer, Mehmet Cindemir Sosyal Tesislerinde 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenledi.

SİYASET 18.03.2019, 18:28 18.03.2019, 18:32
Tecimer'den Çanakkale Zaferi Programı
Milliyetçi Hareket Partisi Bor Belediye Başkan Adayı Mustafa Tecimer, Mehmet Cindemir Sosyal Tesislerinde 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenledi. 
ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ
Geçtiğimiz pazar günü saat 20:30'da başlayan programa Mehmetçik, Ahmed Kuddusi ve Cığızoğlu mahalle sakinleri katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda MHP ilçe başkanı Nazmi Konuş bir konuşma gerçekleştirdi. Konuş'un konuşmasının ardından kürsüye gelen MHP Bor Belediye Başkan Adayı Mustafa Tecimer, vatandaşları selamlayarak, "Bugün, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız.
Bu zaferin bizlere ne ifade ettiğini anlamamız için öncelikle Şehitlerimizi ve bu ülke için can verenleri hatırlamamız gerekiyor.
Onun için diyorum ki;
“Selam Olsun” , tarihin derinliklerinden süzülerek gelen şehitler silsilesine… Selam olsun, Vey Irmağının kenarında, yıldızlara hürriyet türküsü söyleyen Kürşad’a… Selam olsun, soy soylayıp boy boylayan Dedem Korkut’a… Selam olsun Kılçarslan’dan Osman Bey’e uzanan ülkünün uç beylerine… 
Selam olsun bir Cuma vakti İstanbul’da Fatih ile saf tutanlara… Selam olsun yedi düveli geldikleri yere geri gönderen Başbuğ Atatürk’e… Ve selam olsun yılmadan yıkılmadan ulu bir çınar gibi İslamı ayet ayet, Türklüğü nakış nakış işleyen Başbuğ Alparslan Türkeş’e…
Rahat uyusun Ruhi Kılıçkıran‘dan Fırat Çakıroğlu’na kadar şehadet şerbetini içen ülkü devleri…
Ve yine Selam olsun Niğde’mizde ülkü bayrağını dalgalandırmak için şehit düşen İsmet EMEN’e,  Ömer Tunçkanat’a, Mehmet GÜMÜŞBAŞ ve Ahmet BAŞ’a …
Selam olsun; Kemal Tosun, Varol Tosun, Ramazan Konuş ve Ömer Halis Demir’e İşte onun için diyorum ki;
Türk milletinin elde ettiği bu zafer, sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemeli, etkileri ve sonuçları itibariyle neler götürüp-getirdiğine iyi bakılmalıdır.
Bilinmelidir ki! Bu zafer kolay elde edilmemiş, Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamı bu savaşın kazanılması ile mümkün olmuştur.
Çünkü; 18 MART, kana susayanların, Karanlık Liman’da boğuluşunun tarihlere kaydedildiği bir gün olmuştur. 18 MART Londra’yı  Odesa’ya bağlayan deniz yolunun Karanlık limanda kaybolduğunun bütün dünyaya ilan edildiği gündür. 18 MART, İtilaf devletlerinin ve onların yenilmez sanılan armadalarının son tarih denemelerinin bir başlangıcı olmuştur. Truva’nın koç boynuzu bugün kırılmış; Ceneviz’in gemisi bugün batmış; Hünkar İskelesi bugün yıkılmış, SEVR bugün çökmüştür. İşte bugün bir kez daha;
Tarih şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi’nin bir yıldönümünü daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.  Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile Türk milletini yüceltme ülküsünün de ihtişamlı ve mukaddes bir hatırasıdır. Bu açıdan Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekun ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale savaşlarında özellikle Anafartalar civarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı, Niğdeli Ali Çavuş ‘un göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır.
Çanakkale Savaşlarını benzersiz kılan, işgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeri ile boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçiktir.
Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna “ya şehit ol, ya gazi” demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır.
Bu zafere ulaşarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan kahraman Mehmetçikleri bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum.
Tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş ecdadımıza; bugün milletin bekası ve esenliği uğruna can vermiş evlatlarımıza ve kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.
Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad olsun." dedi.
TECİMER'DEN CAMİ SALDIRISINA KINAMA
Geçtiğimiz hafta Yenizelanda da meydana gelen terör saldırısına da değinen Tecimer, saldırıyı nefretle kınadığını belirterek, "Maalesef O günkü düşmanlarımızın torunlarının Yenizelenda’da sabah namazı vaktinde, Nur camiinde yapmış oldukları saldırıyı nefretle kınıyorum. Saldırıda şehit olan Müslüman kardeşlerimize yüce Allahtan rahmet diliyorum. Yaralı gazi kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum." 
BOR'A HİZMETE TALİBİZ
Bor'a hizmet etmek için bu kutlu göreve talip olduklarını söyleyen MHP Bor Belediye Başkan Adayı Mustafa Tecimer, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Bu milli silkiniş etkilerini dalda dalga göstermiş, müteakip senelerde Türk milliyetçilerinin şahlanışına kaynaklık ederek Anadolu topraklarında düşmana karşı verilecek olan Milli Mücadelenin de meşalesini ateşlemiştir.
İşte bizde bu bilinçle kahramanlar ve evliyalar diyarı şehrimizde yaşayan insanlarımıza daha mutlu huzurlu bir hayat yaşamalarını temin etmek için bu hizmete tabi olduk. 
Bizim inancımız odur ki Peygamberimizin buyurduğu gibi insanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır düsturuyla yola çıktık. 
Bu yola çıkarken yönetim anlayışımız üç ana esas üzerine kurduk birincisi Adalettir.
Yönetimde adaletli olmak ilk düsturumuzdur. Çünkü tarihin her döneminde adaleti esas alan bir milletin evlatları olarak bu emanetin artık sırtımızda olduğunu düşünüyorum.
Onun için de her işimizin başına adalet koyduk. İkincisi Liyakattır Diyoruz. Yani her işi ehline emanet vermek.
Sonra üçüncü olarak İstişare; İşte bugün sizlerle istişare etmek için gönül sofranıza konuk olduk. İçinizden biri olurken “Emrolunduğu gibi dosdoğru ol”, ilahi ikazı doğrultusunda düşüncelerimizi paylaşmaya geldik.
Allahın izni ve siz gönül dostlarımın desteği ile 31 Mart 2019’da belediye başkanı olacağıma inancım tam. 
Mehmetçik Mahallesi, Ahmet Kuddusi Mahallesi ve Cığızoğlu Mahallelerimizdeki sorunları istişare sonucu tespit ettik tespit edilen tüm sorunları çözeceğimize söz veriyoruz. 
Bu projelerimizi gerçekleştirmek için Bor belediyesinin parası var gücü de var. 
Un, şeker, yağ var. Sadece helva yapacak ustaya ihtiyaç var. İşte Borlularda  “O Usta Tecimer Başkan” diyor.  Kendi ilçeni kendin yönetmeye var mısın? Sözlerimi bitirirken Koca Yunus’un dediği gibi, Geçse celalinden cefa Yahut cemalinden vefa İkisi de cana safa Kahrın da hoş lütfun da hoş diyor
Hepinizi en derin, saygı sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Allah’a emanet olun. Ne Mutlu Türküm Diyene" diye konuştu. 
Program sonunda halkın sevgi gösterisiyle karşılaşan Tecimer, bu ilgiye hatıra fotoğrafı çektirerek cevap verdi. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)