‘Vizyonumuzu Ortaya Koyacağız’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bor Belediye Başkan Adayı Mustafa Tecimer Hep Beraber El Ele Diyerek “41 Soruna 41 Çözüm” adlı proje diyerek marka şehir yolundaki planlarından bahsetti.

SİYASET 07.02.2019, 09:37 07.02.2019, 09:59
‘Vizyonumuzu Ortaya Koyacağız’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bor Belediye Başkan Adayı Mustafa Tecimer Hep Beraber El Ele Diyerek  “41 Soruna 41 Çözüm” adlı proje diyerek marka şehir yolundaki planlarından bahsetti.

Milliyetçi Hareket Partisi Bor Belediye Başkan Adayı Mustafa Tecimer, “Projelerimizle, çalışmalarımızla vizyonumuzu ortaya koyacağız. Vizyon projelerle geliyoruz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bor Belediye Başkan Adayı Esnaf Mustafa Tecimer, çarşı esnafı ve  salı pazarındaki vatandaşlarla bir araya geldi. MHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Tecimer seçim çalışmalarında MHP İlçe yönetimi  ile çok sayıda partili eşlik etti. 

PROJELERİNİ ANLATTI, PROJE ÖNERİLERİNİ DİNLEDİ

Esnaf ve vatandaşların taleplerini dinleyen Mustafa Tecimer, ziyaretlerinde kendisine aktarılan proje önerilerini ve sorunları da not aldı. Şehrimizi ben değil biz olarak yöneteceklerini kaydeden Tecimer, "Her zaman söylüyoruz, amacımız laf değil, iş üretmek. Gittiğimiz her yerde söylüyorum, artık siyasetçi konuşup vatandaşımız dinlemeyecek ben buna karşıyım. Vatandaş konuşacak siyasetçi çözüm üretecek. Bugüne kadar laf üreten siyasetçiler gördük artık sistem bizimle değişiyor laf değil iş üretilecek. Ben değil, biz olarak bir araya geliyoruz. Ziyaretlerimizde vatandaşlarımız sorunlarını aktarıyorlar. Biz sorunları dinliyor ve not alıyoruz. Ancak bu sorunları dinlemek not almak yeterli değil. Sorunların çözümünü ön getiren projeleri vatandaşlarımıza aktarıp projelerimize de yine vatandaşlarımızla istişare ederek yön veriyoruz. Vatandaşlarımızın partimize ve şahsımıza gösterdiği teveccüh, sıcaklık, samimiyet ve kararlılığa layık olmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Projelerimizle, çalışmalarımızla vizyonumuzu ortaya koyacağız. Vizyon projelerle geliyoruz. Bunun için çok çalışmamız lazım" ifadelerini kullandı.
Şimdiye kadar açıklanan projelerimiz arasında

İKTİSADİ PROJE - 1

ÜRETEN ve İSTİHDAM Sağlayan BOR!

ATIKLAR ENERJİYE DÖNÜŞÜYOR


Türkiye de Katı atıkları toplama ve metan gazından enerji üretimi sektöründe çalışan firmaların ar-ge birimlerinin araştırma sonuçlarına göre: Düzenli depolama tesisi olarak tasarlanacak " Ambalaj Atıkları Depolama Tesisi " sayesinde oluşabilecek sızıntı sularının ve depo gazlarının toprak, hava, yer altı  ve yer üstü sularının üzerinde olumsuz etkilerini asgari düzeye indirerek çevre kirliliğinin önlenmesi amaçlanmaktadır. Bu proje sayesinde atıklardan kaynaklı çevre kirliliğinin insan hayatına olumsuz etkilerinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Katı atık depolama tesisinin bitmesinden sonra  tesislerin tamamlanmasıyla birlikte çöpten sızan metan gazı ile elektrik enerjisi üreteceğiz. Bu proje yıllardır göz ardı edilen çöp sorununu çözerek ilçemizi hak ettiği yere taşıyacaktır. Bu sayede yeni istihdam sahaları oluşturulurken, diğer taraftan belediyenin elektrik üretimiyle hem doğamızı koruyacağız hem de belediyemizin gelir kalemlerine bir yenisini ekleyeceğiz.” Bu sayede istihdama ve katma değer yoluyla ekonomiye katkılar sağlanacaktır. Bu demektir ki :
Üretim ile zenginleşmek ,
Döviz girdisi sağlamak ,
İstihdam, iş, aş demek ,
Nimeti paylaşmak demek , 
Bölgenin enerji üssü olmak demek,
İyi bir gelecek demek,
Bereket demek, huzur demek , 
Beraber üretip paylaşmak demek, 
Üretken belediyecilik demek,



VİZYON PROJE -1

MARKA ŞEHİR YOLUNDA YENİ TERMİNAL BİNAMIZ


Amacımız Bor şehrinin, imar planına ve arazisi üzerindeki verileri iyi analiz ederek çağdaş mimari kriterleri ile örtüşen, işlevsel ve sosyal bir şehirlerarası terminal kompleksi kazandırmayı hedeflemektedir. Şehirlerarası otobüs terminalimizin  konumunu değiştirerek bulunduğu bölgeye hâkim olabileceği bir lokasyona taşımayı hedefliyoruz. Bu terminalimiz bünyesinde şehrimize gelen misafirlerimize temiz, yeşil ve daha konforlu bir hizmet vermeyi planlıyoruz. Otobüs terminalinde kafeterya, WC, duş, mescit, hediyelik eşya ve bekleme salonu ile yolcularımızın bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir terminal vaad ediyoruz.  Bu sayede ilçemize gelen misafirlerimizi ve ilçe sakinlerimizin en iyi şekilde misafir edeceğimize inanıyoruz. 
Bu demektir ki :
Ticari alanlarla zenginleştirilmesi,
Kente farklı yaklaşım olanakları sunması,
Açık ve yarı açık kamusal alanlarla zenginleştirilmesi demektir,
Kısacası Üretken Belediyecilik demektir.

Vizyon Proje - 2

MARKA ŞEHİR YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ.

KENTSEL DÖNÜŞÜM...


Kentsel Dönüşüm İle Faizsiz,Bankasız Sosyal Konut Projesi...

Harım Mahallesinden başlayarak, Orta, Sokubaşı,İlaldı gibi şehrimizin bir çok mahallesinde Kentsel Dönüşüm Projesini hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Kentsel Dönüşüm Projesini Şehrimize uygun mimari tasarım ve finansal konsept çerçevesinde çalışmayı planlıyoruz. Bu proje Bor şehrimizin ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayacak, gelişimine yön verecek nitelikte bir kentsel tasarım çalışması olacaktır. Kentin ana ulaşım bağlantıları bütünleşik bir omurga çevresinde, farklı tipolojilerde konutların, ticari, sosyal, ve kültürel donatı, kentsel rekreasyon alanlarının yer aldığı bir proje olacaktır. Bu proje sadece proje alanı için değil, kentin bütününde fiziksel ve sosyal bir dönüşümün merkez noktası olacaktır. Ve bununla beraber şehrimiz icin gerekli olan 1/5000 ölçekli Nazım İmar planını hayata geçireceğiz.



Vizyon Proje - 3

SARI SALTUK HAZRETLERİ KÜLLİYESİ

“MANEVİ DEĞERLERİMİZİ ECDADIMIZA YAKIŞIR BİR HALE GETİRİYORUZ”

MARKA ŞEHİR YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ.


Sarı Saltuk Hazretleri Külliyesi Projesinin Evliyalar şehri olan Bor ilçesine bir sinerji kazandıracağını düşünüyoruz ve en kısa sürede gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu proje ; Cami,taziye evi (Yörede önemli bir unsur olan), gasilhane,ikram salonu,mutfak,derslikler ve morg ile çeşitli bölümlerden oluşan bir Külliye inşa etmeyi amaçlamaktadır. Bor ilçesi bölgeler arası geçiş noktasıdır. Bu amaçla ilçemizin potansiyelini değerlendirmek için inşa edilmesi planlanan Sarı Saltuk Hazretleri Külliyesi bölgeye özgü mimarisi ile kültürel bir zenginlik sunacaktır. Manevi ve kültürel değerlerin korunmasına yönelik bir projedir. Bu proje ilçemizin kültürel ve sosyal yönden gelişmesine destek olacaktır.

SOSYAL PROJE -1
SPORLA BÜYÜYEN BİR GENÇLİĞİ HEDEFLİYORUZ



“İlçemizde gençlerimize eğitsel, sanatsal, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda yeni yeni imkanlar sunmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda yüzme havuzlarıyla yüzme sporunu gelişmesine katkı sağlayacak olan Bor Belediyesi  Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu hayata geçirmeyi hedefliyor.

3 BİN 370 METREKARE
Yapımı hedeflenen Yarı Olimpik Yüzme Havuzu toplam 3 bin 370 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Yapı bodrum, zemin ve bir kat şeklinde inşa edilecek. Zemin katta giriş fuayesi, 12,50x25 metre ebadında yarı olimpik yüzme havuzu, 3x10 metre çocuk havuzu yer alacak. Bu katta ayrıca kafeterya, idari birimler, 2 adet antrenör odası, 2 Adet Soyunma Odası ve wc’ler bulunacak.

Birinci katta ise kat fuayesi, bay ve bayan fitness salonu, soyunma ve duş alanları, mescitler, büfe ile 94 kişilik seyirci tribünü yer alacak. Bodrum katta da su deposu, kazan dairesi, havuz tesisat odası, klima santrali gibi bölümler oluşturulacak.

 

VİZYON PROJE - 4

Bor'u Bor  Yapacak Marka Şehir Yolunda Üretken Belediyeciliğe Az Kaldı...


Bor  Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan Oto Galericiler Sitesi projesi ile şehrimizin  kanayan yarası durumunda ki kent içi kaldırım işgali, yaya ve araç trafiği sorunu ve karmaşası tarihe karışacak. Bu proje ile birlikte şehir içi trafiği rahatlatacak ve ikinci el oto alım satım işi yapan galerici esnafını tek bir çatı altında toplamak için  ‘Oto Galericiler Sitesi' projesi hazırladı.

VİZYON PROJE- 5

‘ÜRÜN ÇİFTÇİMİZDEN ÜRETİM KENTİMİZDEN'

KAPALI HAYVAN PAZARI PROJESİ BİZDEN



Farklı özelliklere ve modern görünüme sahip pazarda her şey düşünüldü. Küçükbaş hayvan pazarı ve büyükbaş hayvan pazarı ana noktalar olmak üzere, bunların yanında küçükbaş ve büyükbaş ahırı, yine küçük ve büyükbaş olmak üzere tasarlanmış olan hayvan otelleri, sosyal tesisi, denetim ve kontrol ofisleri ve geniş bir otopark alanına sahip olacak.

Bu projenin faaliyete geçmesiyle birlikte hayvan ticaretinde Bor cazibe merkezi olacaktır. Niğde bölgesinde böyle farklı özelliklere sahip bir yer olmadığını ve bu projenin bölgede Uzun vadede başarılı aynı zamanda kalıcı bir hizmeti olacaktır. Ayrıca teknik, sağlık ve hijyenik açıdan modern bir pazar olacak. Bu modern tesis ile hayvanların sağlıklı ortamlarda alınıp satılmaları sağlanarak, hayvan atıklarının çevre ve toplum sağlığına zarar vermeden bertaraf edilmesi sağlanacaktır. 
Bu sayede hem istihdam sağlayacağız hem de üreticimizin pazar sorununu ortadan kaldıracağız.

Marka Şehir Yolunda Üretken Belediyeciliğe Az Kaldı...

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
Rahime sumeroglu 5 yıl önce
Herşey güzel görünüyor inşAllah hayırlısı olsun ama kentsel dönüşümün içinde karece mahallesi niye yok