Artık Yeşil Sahalara Dönmek İstiyoruz

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi dolayısıyla, amatör kulüpler ve sporcular zor zamanlar geçiriyor.

SPOR 14.12.2020, 09:10 20.11.2022, 18:11
Artık Yeşil Sahalara Dönmek İstiyoruz


Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi dolayısıyla, amatör kulüpler ve sporcular zor zamanlar geçiriyor. 
İlçemizde futbola yeni bir soluk kazandıran 51 Borspor, pandemi nedeniyle olumsuz anlamda etkilenmiş durumda. 51 Borspor teknik sorumlusu Ahmet Avşar, gazetemize özel açıklamalar yaparak, amatör futbolun zor günler geçirdiğini belirtti. 
AMATÖR FUTBOL ÇOK ETKİLENDİ
Ülkemizde koronavirüs salgını nedeniyle en çok amatör kulüplerin ve sporcularının etkilendiğini belirten Avşar, “Biliyorsunuz Çin’de başlayıp daha sonra tüm dünyayı etkisi altına alan bir salgın var. Koronavirüs, ülkemizde ilk görüldüğü günden bu yana devletimiz ve sağlık çalışanlarımız büyük bir özveriyle mücadele ediyorlar. Devletimizin aldığı tedbirler kapsamında futbol müsabakaları yasaklanmış, daha sonra profesyonel liglerdeki maçlar tekrar oynanmaya başlamıştır. Fakat Bölgesel Amatör Lig ve amatör ligde bulunan kulüpler ve futbolcular için henüz bir karar alınmamıştır. Salgın sebebiyle ara verilen amatör futbolda bu işe gönül vermiş emekçiler zor durumdalar. Salgın amatör futbolu olumsuz anlamda çok etkiledi.” Dedi. 
DEVLETİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ
Devlet tarafından amatör kulüpleri ve futbolcuları kapsayacak olumlu anlamda önlemler alınması gerektiğini belirten 51 Borspor teknik sorumlusu Ahmet Avşar, “Devletimizden amatör futbolda emek veren kardeşlerimizi de düşünerek gerekli tedbirleri ve önlemleri almasını bekliyoruz. Bu işten evine ekmek 1xbet götüren kardeşlerimiz bulunuyor. Biliyoruz sıkıntılı günlerden geçiyoruz fakat, amatör sporcularında bu desteğe ihtiyacı var. Devlet büyüklerimizden ricamız amatör liglerde de gerekli önlem ve tedbirler alınarak maçların yeniden oynanması sağlanmalarıdır. İnşallah en kısa sürede amatör futbola da çare bulunur ve bu yolda emek veren kardeşlerimiz bir nebze de olsun nefes alırlar.” 
BELİRSİZLİK DOLAYISLA ARA VERDİK
Avşar, sözlerinin devamında, “Amatör futboldaki belirsizlik nedeniyle antrenmanlarımıza geçici bir süre ara verdik. Şu anda bu konuda çeşitli söylentiler dolaşıyor. Ocak ayı sonuna kadar Bölgesel ve Amatör ligin oynanmayacağı konuşuluyor. Haliyle böyle olunca bizde bünyemizde bulunan futbolcu kardeşlerimizle irtibata geçerek antrenmanlara bir süreliğine ara verdiğimizi belirttik. Futbolcu kardeşlerimize kişisel antrenman programları vererek kendilerini hazırda tutmalarını istedik. Onlarında bu programlara uyacaklarını ve kendilerini yarın maça çıkacakmış gibi hazır tutacaklarına inanıyoruz.” Dedi. 
KORONAVİRÜS 51 BORSPOR’U DA VURDU
Ülkemizde artmaya devam eden salgından nasibini 51 Borspor da aldı. Konu hakkında konuşan Avşar, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Ülkemizde ve ilimiz genelinde artan koronavirüs vakalarından kulübümüz 51 Borspor da nasibini aldı. Takımımızda şunda 5 futbolcu kardeşimizin koronavirüs testi pozitif çıktı. Kendileri şu anda evlerinde izolasyon sürecinde. Kulübümüz ve şahsım adına kendilerine geçmiş olsun diyor, en kısa sürede aramıza daha sağlıklı şekilde dönmelerini Allah’tan diliyorum.” Diye konuştu.
PANDEMİ SÜRECİNDE BİLE YALNIZ BIRAKMADILAR
Bor’un futbola aç bir şehir olduğunu belirten Ahmet Avşar, “İlçemiz uzun yıllardan bu yana futbola aç bir şehir. Biz de 51 Borspor olarak bu yola ilçemizin bu ihtiyacını gidermek için çıktık. Bir an önce yeşil sahalara dönmek istiyoruz. Bizler 51 Borspor için, Bor halkı için bir şeyler yapmak istiyoruz. Emin olsunlar ki Bor için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Pandemi sürecinde başta Bor Belediye Başkanımız Serkan Baran ve takımımıza sponsor olan değerli büyüklerimiz bizleri bu yolda yalnız bırakmadılar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” Diyerek sözlerini noktaladı.
Haber: Oğuz Eser - Bor'un Sesi Gazetesi ÖZEL

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)